Szeptember 1-től lesz fizetős a parkolás az Árkád Szegedben?

Belföld, 2023.08.19

A fizetős parkolás pontos céldátumát egyelőre még nem ismerni, de portálunk információja szerint arra törekednek, hogy szeptember 1-től fizetős legyen a parkolás az Árkád Szegedben, amely azonban kisebb késedelembe is eshet.

Árkád Szeged Amint arról augusztus elején a közvélemény is értesült, az Árkád Szeged bevezeti a fizetős parkolást a bevásárlóközpontban. Portálunk egyébként pont a hír megjelenése előtt küldött megkeresést e-mailben a fizetős parkolással kapcsolatban, de választ azóta sem kaptunk, amennyiben ez változik, természetesen közzé tesszük. Azt már régóta tudni lehetett, hogy nem lehet az örökkévalóságig ingyen parkolni az 1300 parkolóhellyel rendelkező Szeged Árkádban. Voltak olyan hírek, mely szerint változtatnak a parkoló nyitvatartási idején, ugyanis sokan parkoltatták járműveiket ingyenesen a bevásárlóközpontban. Úgy tudjuk, az Árkád bérlői közül többen is arra panaszkodtak, hogy csak nehezen találnak parkolóhelyet, amely feszültséget okozott. Ez persze főleg a mélygarázs tekintetében volt szembetűnő, hiszen már kora reggel alig lehetett lent helyet találni.  

Az Árkád Szeged egyébként az egykori Szegedi Kendergyár helyén jött létre és a roppant komplexum építése 2008. márciusában kezdődött, amelyet 2011. októberében adtak át a nagyközönségnek. Portálunk információja szerint akkor abban állapodott meg a várossal a cég, hogy 10 évig nem lesz fizetős a parkolás, amely még 2021-ben lejárt, a gépjárművek azonban még ingyen használhatták, ez az ami most változni fog.  

Ami biztosan kijelenthető az az, hogy a szegediek közkedvelt parkolóhelyévé vált, ingyenessége és amiatt, hogy ráadásul jelentős része fedett is, így a gépjárművek biztonságban vannak az elemektől. Többen ezt ki is használták és van olyan autó, amely már hosszú hónapok óta porosodik ott. Egyébként portálunk úgy tudja, hogy a fizetős nyitásra az összes, régóta az Árkádban kallódó autót elszállítják.  

A sorompó és a fizetős parkolási rendszer kiépítése folyamatos, egyelőre csak azt nem tudni pontosan, hogy szeptember melyik napjától válik fizetőssé. Egy biztos, hogy a törekvések abba az irányba mutatnak, hogy már szeptember 1-től fizetős legyen, amely azonban késedelembe eshet, tekintettel arra, hogy kivitelezésnél nem várt problémák merültek fel.  

A legvalószínűbb dátum tehát szeptember 1. de olyan verziót is hallottunk, mely szerint csak szeptember 14-én válik fizetőssé a parkolás. Az új parkolórendszer kiépítése jelenleg is zajlik, a pontos dátum a parkolóautomaták és sorompók leszállítási ideje után válik biztossá, ezért is képlékeny a bevezetés időpontja.

Szeptembertől fizetős lesz a parkolás, de mégis mennyibe fog kerülni? Eddig az alábbi díjszabásról tudni: 

Hétfőtől-péntekig: 

1. óra: ingyenes 
2. óra: 200 Ft
3. óra: 400 Ft
minden további óra 400 Ft

Szombattól-vasárnapig:

1. óra: ingyenes
2. óra: ingyenes
3. óra: 200 Ft
4. óra: 400 Ft
minden további óra 400 Ft

A tervek szerint az ECE a bérlőknek üzletenként 2 db, rendszámhoz kötött, kedvezményes árú, dolgozói havi bérlet megvásárlását teszi lehetővé 12. 500 Ft/db áron.  

Ezek szerint a parkolás egy munkaidő, azaz 8 óra alatt egy kis ráhagyással mintegy 3000 forintba fáj hétköznap, ami ugyan nem olcsó, viszont fedett helyen van az autó, igaz nem őrzik. Csak összehasonlításként a Honvéd téri Tisza Parkolóházban a napijegy 2000 forintba kerül, amelyért hétköznap 7-19 óráig parkolhatunk.

(Webrádió)

Címkék

Árkád Szeged Parkolás
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!