Szijjártó: Magyarország továbbra is elkötelezett az antiszemitizmus elleni harc mellett

Belföld, 2021.09.23

A lehető leghatározottabban fel kell lépni a modernkori antiszemitizmus ellen, amely az illegális migrációs folyamatok nyomán megjelent Európa egyes részein - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön New Yorkban.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint Szijjártó Péter az ENSZ Közgyűlése 76. ülésszaka alkalmából amerikai zsidó szervezetek képviselőivel találkozott és hangsúlyozta: Magyarország továbbra is elkötelezett az antiszemitizmus elleni harc mellett. Mint közölte, emellett a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy "igazságos, fair és kiegyensúlyozott nemzetközi politikai megközelítés jöjjön létre" Izraellel szemben.

Kiemelte, hogy a koronavírus-járvány egy időre zárójelbe tett több globális biztonsági kihívást, amelyek most ismét egyre súlyosabbá kezdenek válni. Szerinte ilyen például a migráció, amely immár nem csak biztonsági és kulturális, hanem egészségügyi kockázatokat is hordoz magában.

Hozzátette: az illegális bevándorlás nyomán Európa nyugati felében felütötte a fejét a modernkori antiszemitizmus, amelyet a lehető leghatározottabban üldözni kell.

Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban elmondta, hogy Magyarországon zéró toleranciát vezettek be az antiszemitizmussal szemben. "Világossá tettük, hogy amíg mi kormányzunk, addig a zsidó közösség tagjainak semmitől nem kell félnie Magyarországon" - fogalmazott.

A magyar kormány kifejezetten Izrael-barát külpolitikát folytat, ezzel szemben a nyugat-európai országok gyakran helyezkednek Izrael-ellenes álláspontra, nyilvánvalóan azért, mert az illegális bevándorlás nyomán átalakult szavazóbázis ezt valamilyen módon megköveteli - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!