TV műsor

Tagadta bűnösségét a 2007-es nagykanizsai gyilkosság gyanúsítottja

Belföld, 2020.03.09

Tagadta bűnösségét a Zalaegerszegi Törvényszéken tartott hétfői előkészítő tárgyaláson az a férfi, aki a vád szerint megölte édesanyja idős szomszédját 2007 decemberében Nagykanizsán.

A 44 éves N. László a vádirat szerint akkoriban hajléktalanként élt, alkalmanként húzta meg magát az édesanyjánál.

A gyilkosság hajnalán erősen ittas volt, amikor átmászott a 81 éves szomszéd házának kerítésén, lefeszítette a kamraablakon lévő rácsot, ott jutott be a házba. A konyhában magához vett szabászollóval megpróbálta kinyitni a szoba ajtaját - tudva, hogy a háztulajdonos ott tartja a pénzét -, de nem tudott bejutni, az olló hegye beletört a lakatba.

Időközben felébredt a háztulajdonos, akivel dulakodni kezdett. A vádlott egy kisszékkel nagy erővel ütötte az idős férfi fejét és rugdosta őt; a földre került idős ember előbb eszméletét vesztette, majd belehalt több tucatnyi súlyos sérülésébe.

A 2007-es ügy gyanúsítottját tavaly fogták el, miután a rendőrség újraindította a korábban felfüggesztett nyomozást, és újabb genetikai vizsgálatokkal bizonyítékokat talált a férfi ellen.

Az ügyészség az előkészítő tárgyaláson 20 év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta arra az esetre, ha a többszörösen büntetett N. László beismeri tettét, de a vádlott tagadta a bűnösségét.

A bíróság az ügyben április végére tűzte ki az első tárgyalást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!