Mint Varga Lajos, a Taka egyik tulajdonosa kérdésünkre elmondta, az új vendéglátóhelyet hárman hozták létre és amennyire csak lehetett szinte minden a saját kezük munkáját dicséri. A modern és fiatalos enteriőrt is együtt álmodták meg, sőt a dekoráció minden egyes darabját saját kezűleg készítették el. Varga Lajos hozzátette, nem volt nehéz dolguk, hiszen tulajdonos társaival, Tamással és Petrával korábban már együtt dolgoztak egy étteremben, ahol hamar összecsiszolódtak és barátok is lettek. A tervet pedig, hogy egy vendéglátóhelyet nyissanak közösen, már régóta dédelgették, amely most valósággá vált. Az industrial jellegű kávézó & bárban délelőtt lehet kapni szendvicset, valamint kávékülönlegesség közül is válogathatnak a vendégek, az ismertebb arabica-robusta, olasz pörkölésű mellett tájspecifikus is megtalálható a kínálatban, amely jelenleg brazil, de a következő élénkítő különlegesség guatemalai lesz. Ugyanakkor nem maradhattak ki a kínálatból a koffeinmentes kávék, valamint a különleges koktélok sem.
Varga Lajos ugyanakkor fontosnak tartotta megemlíteni, hogy alkoholmentes koktélok is lesznek a kínálatban, sőt olyan különlegességet is kínálnak majd az ínyenceknek, mint a teljesen saját készítésű tejszínhab, amelyet szifonból fognak kinyomni a vendégeknek. A modern kor követelményeiknek megfelelően lesz cukros, cukormentes, állati, valamint növényi verzió is, annak érdekében, hogy mindenki megtalálja a maga számára megfelelőt. A kávékhoz használt tejek tekintetében is többféle változattal, például glutén, illetve laktózmentessel is készülnek a vendégek igénye szerint.
Mint Varga Lajos kifejtette, a Taka kultúrált helynek készült, amelyet azzal is szeretnének erősíteni, hogy versesteket, könyvbemutatókat, valamint jazz és blues koncerteket is terveztek a vendéglátóhelyen belül kialakított rögtönzött színpadra. Varga Lajos ugyanakkor elárulta, hogy DJ, bűvész, kongás, sőt még klasszikus zenész is előfordulhat a fellépők között.
Tekintettel arra, hogy a Taka több szórakozóhelyhez is közel van, mint buli "alapozó" hely is szeretnék pozícionálni a bárt, de mint Varga Lajos elmondta, a design-t is oly módon alakították ki, hogy az megfeleljen egy egyetemistának, valamint egy öltönyös üzletembernek is, ugyanis mind a két célközönséget szeretnék megszólítani.
Természetesen az árakat is úgy alakították ki, hogy az megfizethető legyen egy egyetemista számára, ugyanakkor azokra is gondoltak, akik a drágább alkoholos italokat keresik, hiszen például a 12 éves Chivas Regal vagy a 23 éves Zacapa rum is megtalálható a kínálatukban. A hátsó külön terem pedig a zártkörű rendezvényekhez nyújthat ideális megoldást.
A Taka Coffee & Bar címe és nyitvartása:
6720 Szeged, Takaréktár u. 5.
H-Cs: 7. 00-22. 00
P: 7. 00-24. 00
Szo: 14. 00-24. 00
Vasárnap: ZÁRVA
A mindig mosolygós és kedves trió az alábbi telefonszámon várja a foglalásokat: 0630-311-2003
(Webrádió)
Galériánk
Véleménye van? Szóljon hozzá!