Tállai András: egy bölcsőde az egész települést szolgálja

Belföld, 2022.08.19

Bölcsőde épült a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Emődön, a létesítményt pénteken adta át a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára. Tállai András az átadóünnepségen arról beszélt: egy bölcsőde az egész települést szolgálja.

A kisváros önkormányzata a két csoportban 24 gyermek elhelyezését biztosító bölcsőde megépítésére európai uniós pályázaton 200 millió forintot nyert; a kivitelezés a múlt év júliusában kezdődött, és határidőre, most fejeződött be.

Az államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte: Emőd fejlődik, a településen az elmúlt években számos beruházás valósult meg. Rendőrőrs, mentőállomás, közösségi ház épült, önkormányzati intézmények újultak meg.

Emőd a fejlődés útján van, a Szent István-i úton halad - hangoztatta Tállai András.

Mint mondta, kettős ünnep van: augusztus 20-án Szent István királyra és az államapalapításra is emlékezünk. "Közigazgatási rendszerünk létrehozása első királyunknak köszönhető" - fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: a most átadott bölcsőde az egész települést szolgálja, nem csak az apróságokat, akik itt kezdik közösségi életüket. Az új bölcsőde a kormány politikájának is köszönhető, hiszen a kormány legfontosabb célkitűzése a családok támogatása, a jólét biztosítása számukra, a fejlődés megteremtése - tette hozzá.

Szintén pénteken adták át a bölcsőde mellett megépült ötszáz adagos konyhát és a nyolcvan férőhelyes étkezdét. Erre a beruházásra szintén pályázaton, több mint 262 millió támogatást nyert el a település, amelynek önkormányzata 40 millió forint önrészt biztosított a két létesítmény létrehozásához.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!