Támogatást kapott a Bethesda Gyermekkórház a menekült gyermekek ellátásához

Belföld, 2023.09.06

Az orosz-ukrán háború elől Magyarországra menekült gyermekeket segítik azok az eszközök, amelyeket a Bethesda Gyermekkórház szerezhet be a Magyar Református Szeretetszolgálat több mint 2,5 millió forintos támogatásából.

A szeretetszolgálat az MTI-t szerdán arról tájékoztatta, hogy támogatási szerződést írt alá az egészségügyi intézménnyel.

A Magyarországi Református Egyház fenntartásában működő Bethesda Gyermekkórház az orosz-ukrán háború kitörése óta segíti a Magyarországra menekült gyermekeket. A szeretetszolgálat ellátási helyszínein is rendszeresen részt vettek a menekülők helyszíni vizsgálataiban, segítésében, és szükség esetén a gyermekek kórházi ellátásában - írták.

Idézték a közleményben a szeretetszolgálat Juhász Márton ügyvezető igazgatóját, aki azt mondta, a nyár elején már volt egy beszerzés hasonló értékben, amelyekből ambuláns vérnyomásmérő monitorokat, pulzoximétereket és egyéb informatikai eszközöket vásárolhatott a kórház. A mostani megállapodás újabb speciális gyógyászati eszközök beszerzését segítheti.

Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy a háború kitörése óta 1300 járóbeteget láttak el, valamint száznál több fekvőbetege is volt az intézménynek.

Kollák Zita, a Bethesda Gyermekkórház orvosigazgató-helyettese megemlítette: régi vágyuk volt már annak az aktív, összecsukható kerekesszéknek a beszerzése, mellyel most elsőként egy menekült gyermeket segíthetnek mozgásában. Hozzátette: olyan hiánypótló eszközöket kaptak, melyek a betegek kényelmét és szakszerű ellátását biztosítják.

A most aláírt támogatási szerződésnek köszönhetően tovább bővülhet a gyermekkórház eszközparkja: a speciális kerekesszék mellett egy ultrahangos hólyagtelítettség-mérő készüléket vásárol a gyermekkórház, amely mobil szűrővizsgálatok esetén is hasznosítható a jövőben.

A szeretetszolgálat az anyagi támogatás mellett az ötéves születésnapját ünneplő Mentő Mackó program ikonikus plüssfigurájából 3000-et adott a gyermekkórháznak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!