Tanácsok kerti szivattyúkhoz

Belföld, 2021.04.21

A kerti szivattyúk nagyon népszerűek, köszönhetően a sokoldalúságnak, hiszen számos dologra alkalmasak, lehet velük locsolni, alkalmazhatóak házi vízellátáshoz vagy éppen nyomásfokozáshoz is.

Szivattyú
Az előbbieken kívül a kerti szivattyú használható akár hidrofor szivattyúként is. A hidrofor szivattyúnak van gázleválasztó része, ezért enyhe gázos vizek szivattyúzásához is alkalmas.

Hasznos tippek 

A kerti szivattyúkkal kapcsolatban nagyon fontos, hogy nem alkalmazható máshogy, kizárólag felszíni szivattyúként (száraz beépítésűként). Vannak olyan esetek, amikor a használat nincs helyhez kötve, illetve több helyszínen is szükség lenne az eszközre napi szinten, például locsoláshoz, akkor érdemes a kerti szivattyú kínálatból a hordozható változatot választani.  

Jó tanács, amit célszerű betartani, hogy ha a kerti szivattyú nincs napi szinten használva, akkor célszerű teljesen levízteleníteni. A hideg tél beköszöntével a szivattyúk jellemzően kevesebbet vagy egyáltalán nincsenek használva. Amennyiben a téli időszakra teljesen szeretnénk leállítani a kerti szivattyút, akkor érdemes először is teljesen vízteleníteni, majd pedig ezt követően 1-2 dl étolajjal átforgatni a szivattyúlapátot, aminek köszönhetően a tavaszi indításkor könnyen el fog tudni indulni, nem fog letapadni a járókerék.  

A Pedrollo kerti szivattyú

A Pedrollo egyike a méltán híres és népszerű szivattyúmárkáknak, ami nem véletlen, hiszen a gyártó régóta jelen van az iparágban, a hosszú múltnak köszönhetően rengeteg tapasztalattal rendelkezik, a termékei pedig kiváló ár-érték arányt képviselnek. A gyártó termékkínálata igen széles, ezért vásárlás előtt érdemes tisztázni a felhasználási igényeket és a feltételeket.  

Legismertebb kerti szivattyúi a márkának a JSW szivattyúcsalád tagjai. A család termékei többek között önfelszívóak, rendelkeznek gázelválasztó ejektorral, illetve bizonyos kiszerelések még saválló járókerekekkel is rendelkeznek.

A LEO kerti szivattyúk

A másik márka, amit érdemes megemlíteni, ha kerti szivattyúkról van szó, az nem mást, mint a LEO. Bár nevéből nem derül ki, de egy kínai márkáról van szó, viszont a származási hely ne ijesszen meg senkit. A LEO kerti szivattyúk nem tartoznak az egyszer használatos eldobható eszközök közé, meglepően tartósak.

A gyártó kerti szivattyúi önfelszívóak, Venturi csövesek, a tengely rozsdamentes, a ház öntvény, a járókerekek és a diffúzor pedig műanyag. Abban az esetben lehet célszerű LEO szivattyút vásárolni öntözéshez és vízellátáshoz, ha a használat nem mindennapos.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!