Tartalékosok gyakorlatoznak az újdörögdi romvárosban

Belföld, 2021.10.07

Tartalékos katonák hadgyakorlatának bemutató napját rendezték meg csütörtökön a Veszprém megyei Újdörögdön.

Tartalékosok gyakorlatoznak az újdörögdi romvárosban Az október 2. és 8. között zajló összevont kiképzésen mintegy 700 tartalékos vesz részt, az ország 19 megyéjéből és a fővárosból.

Polyák András ezredes, a Magyar Honvédség (MH) 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka a bemutató előtt az MTI-nek elmondta, hogy a gyakorlaton az ezredük mellett a Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred vesz részt.

Tájékoztatása szerint az objektumőrzést, -védelmet, a támadáselhárítást, a területzárást, a tűzharcot, valamint a sérültek evakuálását és ellátását gyakorolják.

A kiképzés fő célja a területvédelmi alegységek felkészítése.

A gyakorlat után Bozó Tibor vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság vezetője a látottakat értékelve elmondta, fegyelmezettek és jól felkészültek a tartalékosok, akik az évek során egyre jobban teljesítenek és létszámuk is nő.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Tartalékosok gyakorlatoznak az újdörögdi romvárosban Tartalékosok gyakorlatoznak az újdörögdi romvárosban Tartalékosok gyakorlatoznak az újdörögdi romvárosban Tartalékosok gyakorlatoznak az újdörögdi romvárosban Tartalékosok gyakorlatoznak az újdörögdi romvárosban Tartalékosok gyakorlatoznak az újdörögdi romvárosban Tartalékosok gyakorlatoznak az újdörögdi romvárosban
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!