Tavasszal átalakul a budafoki közösségi közlekedési hálózat

Belföld, 2023.03.28

Társadalmi egyeztetést követően átalakul a budafoki közösségi közlekedési hálózat 2023 tavaszán - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

Azt írták: új gyorsjárat indul a Panoráma utca térségében, amely gyakrabban, új megállási rend szerint és rövidebb menetidővel közlekedik Kelenföld vasútállomás és a Városház tér között, valamint bővül a Panoráma utcát érintő járatok üzemideje.

Egyszerűsödik a 150-es busz útvonala: a járat április 1-jétől nem tér be a Lomnici utcához, helyette az újonnan induló 150B busz érinti a megállót. Az új járat csak hétköznap csúcsidőben jár majd, reggel csak Budatétény, délután csak Újbuda-központ felé. A Lomnici utcai megállót továbbra is érinti a 251-es és a 251A busz - tették hozzá.

Áprilistól új gyorsjárat indul a térségben: a 251E busz a Városház tér és Kelenföld vasútállomás között, csak hétköznap csúcsidőben közlekedik majd jellemzően 20 percenként. A 241-es és a 241A busz a továbbiakban nem közlekedik - közölték.

Az új közlekedési rendet a közelmúltban lezajlott társadalmi egyeztetés során felmerült igények alapján alakította ki a BKK, amelynek részletes eredménye a szervezet oldalán ismerhető meg - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!