Távozik tisztségéből Tatabánya jegyzője

Belföld, 2022.05.26

Május 31-ei határidővel távozik a polgármesteri hivatalból Tatabánya jegyzője, Verhóczki Zita - ismertette a megyei jogú város közgyűlésén csütörtökön a polgármester.

Szücsné Posztovics Ilona (Tatabányai Összefogás) hozzátette, a munkaviszonyt közös megegyezéssel szüntették meg, de további részleteket az ügyben nem közölt.

A napokban a Kúria ötvenmillió forintot meghaladó kártérítésre kötelezte a tatabányai önkormányzatot, mivel jogsértően bocsátottak el dolgozókat a polgármesteri hivatalból.

A városházán 2021 elején húsznál több köztisztviselő munkaviszonyát szüntették meg takarékossági okokra hivatkozva. Az akkori határozatban az is szerepelt, hogy az érintettek a hivatal üres álláshelyeire sem jelentkezhetnek.

Az elbocsátottak közül tízen pert indítottak az önkormányzat ellen, a Kúria négyük esetében 8-15 havi illetményüknek megfelelő kártérítést ítélt meg, a többi per még folyamatban van.

A városházáról a napokban távozott a kommunikációért felelős stáb, valamint a kabinetvezető is felmondását tölti.

A tatabányai polgármester egy négytagú frakciót vezet a testületben azóta, hogy 2021 szeptemberében felbomlott az ellenzéki együttműködés, megszűnt a kilenctagú Összefogás Tatabányáért frakció. A frakció egyik tagját, Fekete Miklós volt MSZP-s alpolgármestert Szücsné Posztovics Ilona visszahívta tisztségéből. Egy DK-s képviselő, Hoffer Dávid pedig kilépett a pártból, mert szerinte az ő szavazatai miatt fokozták le a városházán dolgozó édesanyját. Őt állításai miatt a polgármester feljelentette.

A 18 tagú közgyűlésben a Fidesz-KDNP-képviselőcsoport 8 taggal van jelen, egy képviselő pedig a Mi Hazánk Mozgalom tagja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!