Teljesen megújul az Aradi vértanúk tere Szegeden

Belföld, 2023.06.08

Mintegy 100 millió forintból újul meg az Aradi vértanúk tere, a felújítás a szökőkutat is érinti.

Aradi vértanúk tere felújítás Néhány napja lezárták a gyalogos forgalom elől az Aradi vértanúk terének egy részét Szegeden, ugyanis teljesen megújul a tér és a közvetlen környezete. A gyalogosok helyét munkagépek vették át, a tér rekonstrukciója pedig a bontással néhány napja megkezdődött. A csütörtök délelőtt meghirdetett sajtótájékoztatón Kovács Tamás gazdasági alpolgármester, valamint a városrész önkormányzati képviselője, Szondi Ildikó tájékoztatta a résztvevőket a felújításról. Mint Kovács Tamás elmondta, a tér központi része mintegy 100 millió forintból szépül meg, amely érinti szökőkutat is.  

Amint arról portálunkon korábban már beszámoltunk, a Szegedi Vízmű Zrt. korábban, illetve jelenleg is rekonstrukciós munkálatokat végez a téren, melynek keretében megújul az elöregedett ivóvíz hálózat. Mint Kovács Tamás elmondta, az Aradi vértanúk tere a város egyik legszebb pontja, amelynek a felújítása régóta esedékes volt. A gazdasági alpolgármester ugyanakkor hozzátette: a teret az eredeti állapotába állítják helyre, például a támfalakat is újra klinker téglázzák. Az aszfalt burkolat is mintegy 1000 nm2-en újul meg.  

Kovács Tamás ugyanakkor fontosnak tartotta kiemelni, hogy a munkálatok 1 hónapon belül, július elsejére véget érnek, hogy ne zavarják többek között a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásait sem.  


Szondi Ildikó, a városrész önkormányzati képviselője ugyanakkor hozzátette: a lakók részéről is régóta igény mutatkozott a tér rehabilitációjára, amely most végre teljesen megújul.  

A téren található szökőkút is régóta nem üzemelt, amelyet a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai "rehabilitálnak". A munkálatokra a szökőkút esetében is szűk egy hónapot kell várni, július elsejével megújul és újra dísze lehet Szegeden egyik legszebb terének. A felújítást a város megbízásából a Norbo-ép Kft. végzi.  


(Webrádió)

Címkék

Aradi vértanúk tere Felújítás Kovács Tamás Szondi Ildikó Szeged

Galériánk

Aradi vértanúk tere felújítás Aradi vértanúk tere felújítás
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!