Teltház a Kísérletek Kavalkádján az Agórában

Belföld, 2023.11.19

Több százan fedezték fel a kísérletezés rejtelmeinek szépségét a Szegedi Regionális Természettudományos Diáklaboratórium és a Szent-Györgyi Albert Agóra közös rendezvényén a hétvégén.

Kísérletek Kavalkádja

A természettudományos családi napon gyakorlatilag teljesen megtelt az Agóra, ahol több mint félszáz asztalon várták kipróbálható kísérletekkel az érdeklődőket. A fizikai és kémiai kísérletek mellett hazavihető eszközöket is barkácsolhattak a gyerekek, valamint fejlesztő és logikai játékokkal is várták a vendégeket. 

Az általános és középiskolás diákok által felállított standokon fizikai, kémiai, informatikai, matematikai és biológiai kísérleteket lehetett kipróbálni és megtekinteni, természetesen játékos formában. 

Még felsorolni is nehéz lenne azt a számos kísérletet, amelyet megtekinthettek az érdeklődők, gyakorlatilag minden asztalnál sorok kígyóztak. Apropó kígyó, a kíváncsiskodó azt is megtudhatta, hogy a "fekete kígyó" elállításához mindössze szódabikarbónára, valamint denaturált szeszre van szükség, no meg persze egy gyufára. Volt aki lávalámpát készített, az erős idegzetűek pedig boncoláson is részt vehettek. 

A családok többek között megismerkedhettek a tehetetlenség néhány alapvetésével, de az egyik standnál dinókkal díszített vulkánt is működésbe hozhattak az érdeklődők, míg egy másiknál az elektromos árammal ismerkedhettek a jelen lévők.

Az ilyen és ehhez hasonló rendezvényekre rendkívül nagy szükség van, hiszen gyakorlati módon szeretteti meg a felnövekvő generációval a természettudományos tantárgyakat. 

A sikeres rendezvény már több éves múltra tekinthet vissza, és ahogy korábban, úgy idén is belépődíj nélkül várta a kíváncsi gyermekeket és felnőtteket egyaránt.
(Webrádió)

Címkék

Kísérletek Kavalkádja Szent-Györgyi Albert Agóra
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!