Tippek az egészséges irodai étkezéshez

Belföld, 2022.06.19

A rohanó hétköznapok során kihívás lehet az egészséges és változatos étkezésre való odafigyelés.

Egészséges reggeli Néhány kisebb-nagyobb változtatással azonban sokat tehetünk szervezetünk egészsége érdekében. Adunk néhány hasznos tanácsot a kezdéshez!

Glutén és laktóz: szabad vagy sem?

A reggeli sietségben gyakran csak arra van időnk, hogy készítsünk egy szendvicset, vagy beszaladjunk egy pékségbe valami finomságért. Fontos, hogy reggel jól induljon a nap a szervezet számára is, hiszen szüksége van energiára az alapvető működéshez.  

Azonban érdemes lehet gluténmentes, teljes kiőrlésű vagy szénhidrátcsökkentett pékárukat választani, melyek magasabb rosttartalommal rendelkeznek. Emellett kevesebb felszívódó szénhidrát található bennük, amely által a vércukorszint emelkedése nem lesz túl gyors.

Gondoskodj az egészséges irodai ebédről az Ordit.hu széleskörű ebédrendelés szolgáltatásai segítségével!

A tejtermékek kapcsán is érdemes lehet laktózmentes, alacsony zsírtartalmú vagy növényi tejtermékeket választani. Ez különösen akkor ajánlott, ha valamilyen érzékenységünk van, vagy emésztési problémákat tapasztalunk tejtermékek fogyasztását követően.

Zöldségek, gyümölcsök és húsok fogyasztása

Zöldségek és gyümölcsök fogyasztása során javasolt, hogy minél többet együnk nyersen, és az idénynek megfelelően szerezzük be ezeket. A friss termékeket részesítsük előnyben a fagyasztott változatok helyett, így az ízélmény is sokkal jobb lesz.

A gyümölcsök és zöldségek rendszeres fogyasztása rendkívül jótékony hatással van a szervezetünkre. Magas rost- és vitamintartalmuk miatt elegendő energiát biztosítanak, hogy jól teljesíthessünk a munkahelyen.

Húsok esetében érdemes a sovány szárnyashúsokat elkészíteni, emellett a tengeri halfélék fogyasztása is javasolt. A halfélékben található zsírsavak védik a szív- és érrendszert, ezért ajánlott beiktatni ezeket étrendünkbe.

Mire figyeljünk az ételkészítés során?

Főzés során érdemes olyan növényi zsírokat használni, amelyekben nem található koleszterin. Ilyenek az olívaolaj vagy a kókuszolaj, melyek felhasználásával ugyanolyan ínycsiklandóak lehetnek a fogások, csupán egészségesebb alternatívaként szolgálnak.

Érdemes továbbá csökkenteni a hozzáadott cukrok mennyiségét, helyette a természetben megtalálható cukorhelyettesítőket alkalmazzuk. Bárhol beszerezhető édesítő a stevia, a xilit és az eritrit, melyek egészségesebb opcióként szolgálnak.

Ahhoz, hogy egészséges és kiegyensúlyozott étrendet kövessünk, némi odafigyelés szükséges, de a hangsúly főleg az alternatívák kiválasztásán van. Keressük a kevésbé zsíros, kevésbé cukros, minél kevesebb tartósítószerrel rendelkező termékeket. Így garantáltan sok energiánk marad a munkavégzésre, mely a teljesítményünkön is meglátszódhat!

Látogass el az Ordit.hu weboldalára, és nézd végig az irodai ételrendelés szolgáltatások részletes leírását! Válaszd az egészséges étkezést a munkahelyen is!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!