Tíz éves a Deja Vu – miben rejlik a retro fesztivál sikere?

Belföld, 2023.05.11

Kapható még valahol a 2023-as Deja Vu Fesztivál bérletekből? Ha igen, hol? Mitől lesz különleges az idei rendezvény? Vannak egyedi kéréseik, igényeik a Szegedre érkező fellépőknek? És vajon miben rejlik az ország leglátogatottabb retro fesztiváljának sikere? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaptunk, Budai Gábortól, a DejaVu Fesztivál kommunikációs igazgatójától.

DJI DEJA VU
WR. : Miben lesz más az idei Deja Vu Fesztivál az eddigieknél?

B. G.: Idén ünnepli 10. születésnapját a fesztivál, így sok-sok meglepetéssel készülünk. Egy minden eddiginél látványosabb nagyszínpadunk lesz, ahol összesen 10 világsztár és több mint 15 hazai legenda lép majd fel 3 napon át, és hozza el a legnagyobb kedvenceket a 90-es és 2000-es évekből.

WR. : Az elővételes bérletek elfogytak. Mit gondoltok, ez minek köszönhető?

B. G.: Azt gondoljuk, a Deja Vu az elmúlt 10 évben, évről-évre sikeresen növekedett, és ma már egy országosan ismert brand a fesztiválozók és a retro zenét szerető emberek körében. Tavaly sokan nem tudtak részt venni a rendezvényen, mert a 3 napból, 3 sold out lett, így a fesztiválozók idén már sokkal tudatosabb vásárolták meg a bérleteiket, vagyis a legtöbben már jó előre beszerezték őket. Természetesen napijegyek még kaphatóak, illetve kihelyezett standunkon, a szegedi Borfesztiválon még egy pár darab bérletet is lehet majd venni.

WR. : Miben rejlik az esemény sikere? Közrejátszik-e, hogy minden évben ez az első, háromnapos fesztivál Szegeden? Ha esetleg nem ez lenne az első, nagyobb volumenű rendezvénysorozat a borfesztivál után, akkor is ekkora sikere lenne?

B. G.: A borfesztivál, mint egy tényleg óriási, ráadásul ingyenes rendezvény, – amit persze mi is minden évben, akár magánemberként, akár a fesztivált képviselve, rendszeresen látogatunk – inkább kihívás számunkra. Kihívás azért, hogy közel egy héttel a borfesztivál után, rá tudjuk-e venni az embereket arra, hogy eljöjjenek a mi fesztiválunkra, ami ráadásul belépős. A sikerünk azonban szerintem nem abban áll, vagy nemcsak abban áll, hogy a mi fesztiválunk az első, hanem abban is, hogy ez tényleg egy szerethető, családias fesztivál lett, ami egy olyan korba repít vissza, amire mindenki örömmel emlékszik. Az évek alatt rengeteg történetet hallottunk arról, hogy rég elfeledett szerelmek találtak újra egymásra, osztálytalálkozók szerveződtek ide, szóval szerintünk leginkább ez a sikerünk titka, hogy hitelesen hozunk vissza egy olyan korszakot, amiben szívesen merülnek el a fesztiválozók.

WR.: Zárásképp: a fellépők milyen különleges kéréssel, igénnyel érkeznek Szegedre? Melyik közülük az, ami kiemelhető, ami számotokra is esetleg megdöbbentő, annak ellenére, hogy régóta vagytok a pályán?

B. G.: Ahogy mondod, régóta vagyunk a pályán, éppen ezért már csak kevés dolgon lepődünk meg, de el kell, hogy mondjuk, hogy idén különleges kérések nem nagyon érkeztek. Van olyan fellépő, aki sokadjára jár Magyarországon, ezért egy bizonyos szállodához ragaszkodik, de például van olyan is, aki szeretné megkóstolni a helyi borokat, így ebből kért egy válogatást, a 2023-as fellépőkről összességében elmondható, hogy egyikük sem állt elő teljesíthetetlen, vagy nagyon extravagáns kéréssel.
(Webrádió)

Címkék

Deja Vu Fesztivál 2023 Budai Gábor Retro Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!