Tizenöt ország tájfutói Soltvadkerten, szerdán kezdődik a Hungária Kupa

Belföld, 2022.08.09

Tizenöt országból mintegy kilencszázan neveztek a tájékozódási futók mindenkori legnépszerűbb hazai eseményére, a szerdán kezdődő soltvadkerti Hungária Kupára (HK) - tájékoztatta a verseny szervezője, a Szegedi Vasutas SE tájfutó szakosztálya kedden az MTI-t.

Az ötnapos összetett viadal központja a soltvadkerti Vadkerti-tó. A szerdai és a csütörtöki pályákat Pirtó környékén, a péntekit, a szombatit és vasárnapit Soltvadkert-Selymes térségében jelölték ki.

A Hungária Kupa igazi tájfutófesztivál is. Bárki kipróbálhatja magát például az elsősorban kerekesszékeseknek kifejlesztett Trail-O versenyen. Mobil-O-ban, azaz mobilos tájfutásban is lehet indulni, amelynek az az érdekessége, hogy a futónál nincs térkép, csak a navigátoránál, aki telefonon irányítja társát a megfelelő ellenőrzőpontokhoz.

Lehet versenyezni tájtriatlonban is, amely annyiban tér el az eredeti sportágtól, hogy úszás, futás és kerékpározás közben tájékozódni is kell.

Lesz éjszakai tájfutás, valamint mikrosprintfutam is. Utóbbi azt jelenti, hogy egészen kis területre rengeteg ellenőrző pont van kihelyezve, azaz sokkal nagyobb a hibázás, a rossz pontfogás esélye, még akkor is, ha a megszokottnál jóval nagyobb felbontású térkép segíti a versenyzőt.

A Hungária Kupa részletes programja elérhető a http://hungariakupa.tajfutas.hu címen, ahol a vízparti és más, környékbeli szórakozási lehetőségekről is tájékozódni lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!