Több ezer adózatlan cigarettát talált a NAV egy szegedi férfinál

Belföld, 2023.09.29

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a közösség oldalára rakott ki egy posztot, melyből kiderül, hogy a NAV nyomozói, bevetési járőrei, valamint a MERKUR Bevetési Egység több alkalommal is sikeres akciókat hajtottak végre Csongrád-Csanád vármegyében.

Rendőrség A MERKUR Bevetési Egység például az M5-ös autópálya szatyamazi pihenőhelyére terelt ki egy szegedi férfit, akinek az autójában nem kevesebb, mint 5000 doboz, adózatlan, zárjegy nélküli, külföldi cigarettát találtak. A nyomozók a férfi szegedi lakásában is házkutatást tartottak, melynek során további 1915 doboz, szintén adózatlan cigaretta került elő. A férfival összefüggésbe hozott másik Csongrád-Csanád vármegyei lakos a füstölni való mellett fekete zacskókban még vágott dohányt is tartott a raktárában. Egy másik helyen a bevetési egység pedig szintén lekapcsolt egy elkövetőt, aki éppen az autójából pakolta ki az illegális cigarettát.  


Az intézkedések során, 4 helyszínen mindösszesen 10006 doboz zárjegy nélküli, adózatlan cigaretta és 4 kg zárjegy nélküli vágott dohány került elő. A be nem fizetett jövedéki adó eléri a 16 millió forintot.  

A nyomozók egyelőre 2 embert hallgattak ki, őket költségvetési csalás bűntettével gyanúsítják, de további kihallgatások is várhatóak.  
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!