TV műsor

Több megállapodást írt alá Magyarország és Kolumbia külügyminisztere

Belföld, 2021.05.11

A felsőoktatási együttműködésről, az ösztöndíjprogram folytatásáról és a diplomáciai akadémiák közötti kapcsolat felvételéről írt alá megállapodásokat a magyar és a kolumbiai külügyminiszter kedden.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán úgy fogalmazott, hogy a koronavírus-járvány miatt a dokumentumokat "több ezer kilométer távolságból" írták alá.

Ismertette, a magyarországi egyetemeken évente 40 ösztöndíjat biztosítanak kolumbiai hallgatóknak. Az érdeklődés mértékét jól jelzi, hogy 250 kolumbiai hallgató pályázott ezekre az ösztöndíjakra - jegyezte meg.

A magyar külügyminiszter kiemelte: az együttműködés Kolumbiával a déli nyitás politika fontos eleme. Magyarország egészségügyi eszközök küldésével hozzájárult a Venezuelából elmenekültek kolumbiaiak ellátásához.

Magyar cégek a közelmúltban beléptek a latin-amerikai ország gyógyszeripari és mezőgazdasági piacára. A két ország közösen dolgozik tovább a Vallásszabadság Nemzetközi Szövetségében a keresztények és más felekezetek üldöztetésének visszaszorításáért - írta bejegyzésében Szijjártó Péter.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!