Időjárás
meteoblue
TV műsor

Több mint 300 millió forintból újíthat fel külterületi utakat Elek

Belföld, 2022.01.14

Több mint 300 millió forintból újíthat fel külterületi utakat a Békés megyei Elek városa - tájékoztatta a település polgármestere az MTI-t.

Szelezsán György (független) elmondta, a Vidékfejlesztési Programon 297 millió forintot nyertek el, amit 15 millió forint saját forrással egészítenek ki.

"A fejlesztés célja, hogy az útról közvetlenül és közvetve elérhető gazdasági szereplők könnyebben és hatékonyabban tudjanak szállítani és közlekedni" - írta a beruházásról Kovács József (Fidesz) országgyűlési képviselő a közösségi oldalán.

Az összegből több mint 8 kilométeren lesz részben aszfaltozott, részben zúzott köves út két helyszínen - fejtette ki Szelezsán György. Az utakról 52 gazda földerülete vagy vállalkozásának telephelye érhető el; "a helyi mezőgazdasági vállalkozók 80 százaléka használja ezeket" - fogalmazott a 4500 lelkes dél-alföldi város vezetője.

A beruházás néhány száz méteren egy harmadik helyszínt is érint, ahol öt vállalkozás telephelye van, és a területet a jövőben iparterületnek szeretnék kialakítani - tette hozzá.

Jelenleg készítik a kiviteli terveket, február végén szeretnék elindítani a közbeszerzési eljárást. Reményeik szerint még idén be is fejeződhetnek az elmúlt évtizedek legnagyobb külterületi munkálatai Eleken - közölte a polgármester.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!