Több mint 5000 gumikacsa úszott a Tiszán

Belföld, 2022.09.04

Idén immár hetedik alkalommal rendezte meg a Rotary Club Szeged Dóm a rendkívüli népszerűségnek örvendő Jótékonysági Gumikacsa Versenyét a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál keretein belül.

Rotary Gumikacsa Verseny

A jótékonysági eseményre szombaton 14 órakor került sor, ugyanis ekkor szórták bele a Tiszába a több ezer, sorszámmal ellátott sárga gumikacsát. A verseny fő célja természetesen a jótékonyság, hiszen aki kacsajegyet váltott, segíti megvalósítani egy beteg gyermek álmát. A kacsajegyek eladásából a Rotary Club Szeged Dóm ugyanis a Gift of Life - Ajándékozz életet! projektet támogatja már hosszú évek óta. A projekt azért jött, hogy szívfejlődési rendellenességgel született gyermekeknek biztosítson lehetőséget életmentő szívműtéthez.  

A gumikacsák ahogyan a korábbi években, úgy idén is a kijelölt versenypályán haladhattak a cél felé, ahol a szervezők az első 150-et regisztrálták, hiszen ezek a kacsák értékes nyereményekhez juttatták a jegytulajdonosokat. Idén az 1181-es gumikacsa úszott a leggyorsabban, hiszen először lépte át a célban kialakított kis kaput. Aki nem tudja, hogy nyert-e, az könnyedén ellenőrizheti, hiszen a szervezők az első 150 gumikacsa sorszámát közzétették honlapjukon, a rotarykacsaverseny.hu-n. Az első helyezett egy új XBOX konzolnak örülhetett, a HRP Europe Kft. felajánlásából, míg a második egy 80.000 Ft értékű hétvégi tesztvezetéssel lett gazdagabb a Porsche Szeged jóvoltából.  


(Webrádió)

Címkék

Rotary Club Szeged Dóm Pizza Monkey VII. Rotary Jótékonysági Gumikacsa Verseny
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!