Több mint 60 kilogrammnyi kábítószert találtak a rendőrök Szegeden

Belföld, 2023.01.02

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai mintegy 62 kilogrammnyi kábítószert találtak egy szegedi mélygarázsban parkoló autóban, a drog becsült értéke 367 millió forint; a bíróság az ügyben elrendelte egy férfi letartóztatását - közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.

A KR NNI nemzetközi bűnözés elleni főosztályának szegedi osztálya a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal és a Készenléti Rendőrség bevetést támogató osztályával közösen tavaly december 29-én fogott el egy 47 éves szegedi férfit, aki - a gyanú szerint - a lakóhelyén különböző típusú kábítószerekkel látta el kiterjedt vásárlói körét.

A férfi elfogásakor egy nejlonzacskóból amfetamin és kokain került elő. A férfi zsebében volt egy - mint később kiderült - rendszám nélküli autó kulcsa, a járművet a rendőrök egy közeli társasház mélygarázsában találták meg egy rendőrkutya segítségével, tele kábítószerrel.

Az autóban három csomagban kokain, négy csomagban MDMA tabletta, nyolc csomagban amfetamin, míg 46 csomagban marihuána volt - írták a közleményben. A kokain és a tabletták egy-egy kilogrammot nyomtak, az amfetamin 8 kilogrammot, a növényi törmelék pedig több mint 50 kilogrammot.

A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke meghaladja a 367 millió forintot - közölték.

A nyomozók "vagyonvisszaszerzés keretén belül" a férfitől lefoglaltak három gépkocsit és húsz nagy értékű karórát, összesen 20 millió forint értékben.

A KR NNI szegedi nyomozói a 47 éves férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amit az ügyészség indítványára, a bíróság el is rendelt.

A férfi a kábítószerbirtoklás tényét nem tagadta, az azzal való kereskedést viszont igen - közölték a police.hu oldalon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!