Több mint félmilliárd forintból korszerűsítik Kecskemét szegregált városrészeit

Belföld, 2021.10.20

Kecskemét három városrészében 548 millió forintot fordítanak egyebek mellett szociális bérlakások korszerűsítésére, utak, járdák felújítására, energiatakarékos közvilágítás kiépítésére - közölte az önkormányzat szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a projekt célja Árpádváros, Mezeiváros-Ürgés és Szeleifalu leszakadó vagy leszakadással veszélyeztetett részein a társadalmi-műszaki-gazdasági gondok komplex kezelése, valamint az érintett területen élők társadalmi integrációjának elősegítése.

Ismertették: a projekt részeként felújítják, korszerűsítik a szegregált területeken található önkormányzati tulajdonú szociális bérlakásokat és fejlesztik az Árpádvárosban található Rávágy tér környezetét. Megújulnak az ott található zöldterületek, belső utak és járdák. Hulladéktároló helyeket alakítanak ki, biztonságtechnikai térfigyelő rendszert építenek ki, továbbá energiatakarékos közvilágítással és a köztér átalakításával segítik a városnegyed fejlődését, integrációját.

A település önkormányzata a városrehabilitációs projektre 548 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programtól - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!