Több mint ötvenegymillió forintból húsz hangjáték készülhet

Belföld, 2019.06.07

Több mint 51 millió forintból húsz hangjáték, 124,4 millió forint hozzájárulással pedig huszonhét hír- és magazinműsor készülhet - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteken az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy a mecenatúraprogram tavaly meghirdetett Cserés Miklós-pályázatán három önálló hangjáték és tizenhét sorozat nyert támogatást.

A Villámlik messziről..., Az utolsó parancs és A kézmosás fontosságáról című pályamű önálló hangjátékként készülhet el. Adaptáció készül Szabó Magda Békekötés című hangjátékából, rádiójátékokban dolgozzák fel Tóth Krisztina novellafüzérét, a Széchenyi-anekdotákat, valamint Móka Béla szabadulóművész történeteit. Sorozat születik Ferenc József ellopott koronájáról és a világ első nemzetközi tudományos társaságát megalapító Born Ignác "kitömött" asszisztenséről is.

Pályázatot nyert A hipnózis halottja, a Hovatovább Magyarok, A Kékszakállú, az Ahogy megcsillan, A gránátalma íze, a Süsüke, a Sárkánykirályfi, a Földanyó és a flórik népe, a Budapesti tündérmesék, A piros tengeralattjáró, a Múltaknák és az Osztozkodók - olvasható a közleményben.

A testület döntött a kedvezményezettekről a Magyar Média Mecenatúra Program helyi és körzeti televíziók számára meghirdetett, rendszeresen jelentkező hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázatának első fordulójában is.

Eszerint hírműsorokat a Kapos Televízió, a Városi Televízió Eger, a Halas TV Kiskunhalasról, a Makói Városi TV, a Ceglédi és az Ózdi Városi Televízió, a Nyíregyházi Televízió és a Zemplén TV, közéleti magazinműsorokat pedig a Városi Televízió Bóly, a Városi Televízió Füzesabony, a Dunaföldvár TV, a VTV Mór, a Hajdúnánási Televízió, a Gotthárd TV, a Régió TV Esztergom és az RTV Szekszárd készíthet.

A Debrecen Televízió, a százhalombattai Halom Televízió, a TV Budakalász, az Érd TV, a Pápa Városi Televízió, a Városi TV Szeged, a nyíregyházi Kölcsey Televízió, a Zalaegerszegi és a Bajai Televízió, a Somogy TV és a pécsi Pannon Televízió kulturális magazinműsor készítésére fordíthatja az elnyert összeget - tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy a médiatanács 110 millió forint keretösszegű pályázatot hirdet közösségi tévék és rádiók műszaki fejlesztésére. A nyertes pályázók a tervezett összköltség maximum nyolcvan százalékára kaphatnak támogatást, a közösségi televíziók legfeljebb ötmillió, a közösségi rádiók hárommillió, a kisközösségi rádiók pedig egymillió forint összegben juthatnak fejlesztési forrásokhoz.

Az első fordulóra július 11-éig, kizárólag elektronikus úton lehet jelentkezni - ismertették.

A közlemény szerint az NMHH 1,8 millió forinttal támogatja a szeptember 14-ei XV. Göcsej Filmszemle nyerteseit a kisjátékfilm, a dokumentumfilm és a filmetűd kategóriákban. Az első helyezettek 250 ezer, a második 150 és harmadik helyezettek pedig 100 ezer forintot kapnak, és újból odaítélik a 300 ezer forintos Szalay Annamária-filmdíjat is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!