Több mint százan kérték már meg a párjuk kezét az óriáskeréken

Belföld, 2022.11.04

Újabb látványossággal bővült Szeged, hiszen pénteken 14 órától már 50 méteres magasságból is megcsodálható a város lélegzetelállító panorámája a néhány napja felállított óriáskerékről.

Óriáskerék A magasból megcsodálható a Dóm, a Városháza, a Zsinagóga, valamint a messzeségből a Pick Aréna fényei is felsejlenek. Mint portálunk megtudta, az üzemeltetőnek három óriáskerék is van a tulajdonában, a Szegeden is kipróbálható pedig nagyon fiatal, hiszen idén nyáron, június 16-án állították munkába Balatonalmádiban. Az óriáskereket egyébként Ajkán készítették, a munkálatokból pedig a tulajdonosa is kivette a részét. Az óriáskerék pontos ára titok, de annyit elárulhatunk, hogy a vasszerkezet már csak a tömegéből adódóan is drága, értéke több százmillió forintra rúg.  

Az óriáskerék díjszabásáról már írtunk, a pénteki nyitányon még nem volt tömeg, az igazi dömpinget a karácsonyi vásár kezdetekor, azaz november 25-től várja az üzemeltető. Az óriáskerék minden esetben három kört tesz meg, a menetidő a telitettségtől függően változhat, de nagyjából 7 perc. Talán nem meglepő de az óriáskerék kedvelt célpontja a lánykéréseknek is, mint portálunk megtudta, több mint száz volt már rajta, igaz ez a szám mind a háromra értendő.  

Az üzemeltető kérdésünkre elmondta, hogy Szegeden is nyitottak a lánykérésre, a bátor úriemberek nyugodtan kereshetik ez ügyben is. A lánykérés általában az óriáskerék legmagasabb pontján történik meg, azaz 50 méter magasban, olyan is előfordult, hogy egy kis zenekar is felkísérte a párt. Az óriáskerék egyébként kedvelt helyszíne a profi fotósoknak is.  


A három óriáskerékből egyet most Szegeden üzemeltetnek, míg egy másik Keszthelyen szállítja magasba az érdeklődőket. A harmadikat pedig vagy Kecskeméten vagy Tatabányán állítják munkába.  

Portálunk azt is megtudta, hogy az óriáskerék üzemeltetője szívesen áldoz a jótékonyság oltárán, hiszen számos esetben biztosított ingyenes lehetőséget fogyatékkal élőknek. Erre most is lehetőség lesz, valószínűleg szervezett kereteken belül, de arra is volt példa, hogy egy mozgásában korlátozott embernek visszaadták a jegy árát, miután meglátták a fogyatékosságát.  

(Webrádió)

Címkék

Óriáskerék Szeged Dóm tér
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!