Több százan gyűltek össze megnézni az óriásbábokat

Belföld, 2024.04.09

A szegedi Kövér Béla Bábszínház felhívást tett közzé, melyben a Móra Ferenc Múzeum elé várta a kisgyermekes családokat a társulat, ahol eddig még nem látott, új óriásbábokat mutattak be a közönségnek.

Óriásbábok bemutatkozása
A Kövér Béla Bábszínház adott helyszínt az ország összes bábszínházából érkező bábkészítőnek, bábtervezőnek április elején, akik 4 napi munkafolyamat keretein belül alkották meg a várva várt óriásbábokat, amelyeket a Tisza eredetéről szóló mondák alapján készítettek el.  

A elkészült óriásbábokkal a Kövér Béla Bábszínház egy közösségi eseményre invitálta a szegedi családokat, amelyre vasárnap délután 16 órától került sor a Móra Ferenc Múzeum előtt. Elképesztően sokan, több százan jöttek el és töltötték meg a Móra-parkot, mindenhonnan gyerekzsivaj hallatszott.  


Az óriásbábok közül először a csacsi mutatkozott be, aki a monda szerint kijelölte a Tisza medrének vonalát, amelytől kanyargós lett a folyó, majd színre léptek a szépséges könnyező leányok, akik a Szőke és a Fekete Tiszát szimbolizálták. A folyó sodrásáról pedig az óriás medvék gondoskodtak, akik a Móra Ferenc Múzeum lépcsőin "csaptak" össze a népes nézősereg előtt.  

Az óriásbábok megérkezését Gajda Ámos szaxofonos kísérte, a téren pedig a Szegedi Szimfonikus Zenekar rézfúvósai adták a Tisza aláfestő zenéjét Dubóczky Gergely vezénylésével.  

A legkisebbek ezután a Tisza partjára kísérték az óriásbábokat, amely a közös program záróakkordja volt.  
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!