Többek között belvárosi IKV-s lakások pályáztatásáról döntenek

Belföld, 2021.03.29

A járványhelyzet miatt nincs mód arra, hogy a városi közgyűlés bizottságai összeüljenek,de a legfontosabb ügyekben így is döntések születnek, melyeket a polgármester aláírása hitelesít.

Széchenyi tér - 2021.03.07. Hétfőn virtuálisan ülésezett a jogi, ügyrendi és közbiztonsági, valamint a pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság.

Hét helyreállított, üres önkormányzati tulajdonú bérlakás pályáztatását hirdette meg az önkormányzat a pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság döntése értelmében. Az IKV Zrt. által benyújtott előterjesztés értelmében piaci alapon lehet pályázni a főként a szegedi belvárosban lévő ingatlanok bérleti jogára. A legnagyobb lakás 174 négyzetméter alapterületű, a legkisebb 27 négyzetméteres. A lakások a Fekete sas, Nagy Jenő, Oskola, Kazinczy, Maros utcákban, valamint a Tisza Lajos körúton és a Korányi fasoron találhatók.

Április 7-én online közgyűlést tart az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Közhasznú Nonprofit Kft. (ONTE), melyben az egyik kisebbségi tulajdonos a szegedi városi önkormányzat. Egyetlen napirendi pont szerepel az ülésen, mely szerint a társaság ügyvezető igazgatója, Kertész Péter az Emberi Erőforrások Minisztériumának felkérésére felügyelő bizottsági tagságot vállalna a Magyar Házak Közhasznú Társaság felügyelő testületében. Erről ki kell kérnie a társaságban részesedéssel bíró szervezetek véleményét. A szegedi önkormányzat tekintettel arra, hogy teljes körű információ nem áll rendelkezésre a betöltendő tisztséggel kapcsolatban, a szavazásnál tartózkodást javasol.

Fontos, hogy az orvosi és szociális ellátással kapcsolatos előterjesztéseket is minél előbb tárgyalja az önkormányzat, hiszen a járványhelyzetben ezek kiemelten fontos témák. Így a különböző jogcímen szerződésben álló bérlők kérvényeiről, valamint a praxisjogok átruházásáról és az orvosok helyettesítéseiről is több előterjesztés szerepelt a két bizottság napirendi pontjai között, melyek a polgármester aláírásával váltak elfogadottakká.
(Webrádió)

Címkék

IKV Zrt ONTE Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Közhasznú Nonprofit Kft.
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!