Többfelé megmaradt a hó és néhol újabb havazás várható

Belföld, 2021.12.05

Vasárnap reggelre az országban többfelé alakult ki hóréteg; a Kékestetőn már csaknem 20 centiméteres a hóvastagság. Néhol újabb havazás várható.

Havazás Szentendrén Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap reggeli adatai szerint az ország északi felében több helyen alakult ki hólepel, vagy pár centiméteres hóréteg. A legnagyobb hó Kékestetőn van, ott 19 centiméteres a hóvastagság. A Komárom-Esztergom megyei Tardost 10, míg Bajnát 7 centiméteres hó borítja.

A Veszprém megyei Bakonybélen és a Pest megyei Zsámbékon egyaránt 6 centiméteres hóvastagságot rögzítettek.

Budapesten is több helyen alakult ki néhány centiméteres hótakaró.

A meteorológiai szolgálat honlapja szerint az ország északkeleti területein vasárnap reggel is havazott. Nógrád megyében jelenleg is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, mivel ott a nap folyamán több mint 5 centiméternyi hó hullhat.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: az ország északi részén napközben fokozatosan megszűnik a havazás, illetve dél felől egyre nagyobb területen havasesőbe, esőbe válthat át a halmazállapot. Kezdetben a halmazállapot váltás határán néhol átmeneti, gyenge ónos esőre is számítani lehet. Legtovább az Északi-középhegység térségében várható elsősorban havazás, kiemelten Nógrád megyében, illetve a Mátrában és a Bükkben.

Az esti óráktól - mint fogalmaztak - "jelentős területi bizonytalanság mellett", dél felől újabb csapadékzóna érkezhet. Így - legkisebb eséllyel az Alföld keleti, délkeleti részén - ismét várható havas eső, illetve havazás - írta a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 6 Celsius-fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket. Késő estére mínusz 2 és plusz 5 fok közé hűl le a levegő.
(MTI)

Galériánk

Havazás Szentendrén Havazás Szentendrén
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!