Tokió 2020 - KDNP: fontos hogy Magyarország sportszerető nemzet legyen

Belföld, 2021.07.23

Fontos, hogy Magyarország sportszerető nemzet legyen, mert a közösségi életünkben nincs kellő mértékben jelen a sportra jellemző "fair play" - közölte a tokiói olimpia megnyitója alkalmából a KDNP országgyűlési frakciójának vezetője pénteken az MTI-vel.

Simicskó István rámutatott, a sport önismeretre, a szabályok betartására, együttélésre tanít, és ezáltal pozitív értékeket közvetít.

Felidézte, hogy a tokiói olimpiára 169 sportolónk szerzett kvótát.

Emlékeztet arra, hogy Magyarország lakosságarányosan az egyik legsikeresebb nemzet az ötkarikás játékok történetében, hiszen az újkori nyári olimpián eddig 177 aranyérmet szereztek sportolóink. Az elért eredményeket pedig mindannyian kicsit magunkénak érezzük és büszkék vagyunk, amikor honfitársainkért szól a himnusz - írta.

Ugyan az idei tokiói játékok megrendezését a járvány átrendezte, de a résztvevők elszántságát, kemény felkészülését ez sem befolyásolta. Több sportágban is jó esélyekkel indulnak honfitársaink a küzdelemben, "mi pedig távolról szurkolunk nekik, hogy sikerüljön tehetségük legjavát nyújtaniuk" - fogalmazott Simicskó István, aki közleményét azzal zárta: Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!