Tornaszobával bővül a magyarpolányi óvoda

Belföld, 2021.02.19

Tornaszobával bővül Magyarpolány német nemzetiségi óvodája, a tornatermet a tervek szerint jövő tavasszal vehetik birtokba a gyerekek. A kormány szándéka a kistelepülések kiemelt támogatása, egyik legfontosabb eleme az oktatási intézmények fejlesztése, bővítése - hangsúlyozta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Veszprém megyei településen.

Soltész Miklós elmondta, hogy a Magyar falu program keretében 65 millió forintot fordítanak a Magyarpolányi Német Nemzetiségi Óvoda és Mini Bölcsőde tornaszobájának kialakítására.

Egy-egy ilyen beruházás jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy bővüljön és helyben maradjon a nemzetiségi közösség - emelte ki az államtitkár.

A 130 négyzetméteres tornaszobát mintegy száz gyermek használja majd.

Soltész Miklós elmondta, az utóbbi években jelentősen növekedett a nemzetiségi oktatási intézmények száma Magyarországon, míg 2010-ben öt, addig jelenleg 66 ilyen profilú intézmény működik.

Kovács Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy a település sokat tesz német gyökerei ápolása érdekében.

Ritter Imre német nemzetiségi országgyűlési képviselő a német nemzetiségi oktatás jelentőségét emelte ki a település megtartó ereje szempontjából.

Grőber József, Magyarpolány független polgármestere elmondta, hogy az óvodás és az iskolás gyerekek is sportolhatnak majd a tornaszobában, valamint egyéb közösségi programok lebonyolítására is alkalmas lesz a terem.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!