Toroczkai: vízválasztó lesz a Mi Hazánknak a voksolás

Belföld, 2019.05.24

A Mi Hazánk számára vízválasztó lesz az európai parlamenti (EP-) választás: ha most sikerül átlépni az 5 százalékos küszöböt, a pártnak esélye lesz arra, hogy 2022-re megkerülhetetlen politikai erővé váljon - jelentette ki Toroczkai László pártelnök pénteken Szegeden.

EP-választás - A Mi Hazánk Mozgalom kampányzárója Szegeden A szervezet kampányzárója előtt tartott sajtótájékoztatóján a politikus azt mondta, világossá vált, hogy Magyarországon csak két nagy politikai erő létezik: a Fidesz és az egyesült balliberális tömb.

A Mi Hazánk EP-listáját is vezető politikus kiemelte, kevesebb mint egy éve egy harmadik oldalt kezdtek el felépíteni, melyhez olyan történelmi pártok is csatlakoztak, mint a MIÉP és a Független Kisgazdapárt.

A pártelnök szerint az EP-választáson kiderül, van-e arra esély, hogy a magyarság felszámolja ezt a kétosztatú politikai rendszert.

Toroczkai László úgy fogalmazott, közvélemény-kutatási adatokkal nem foglalkozik. Az 5 százalékos küszöb átlépése politikatörténeti kuriózum lesz, hiszen nincs egy éve, hogy megalakult a Mi Hazánk Mozgalom - tette hozzá.

A politikus leszögezte, a Mi Hazánk a bevándorlásellenes erők oldalán áll. Mint mondta, ásotthalmi polgármesterként nem kell bizonygatnia, hogy megállítaná a migrációt Európa külső határainál.

Toroczkai László szerint az Európai Unió működését alapjaiban meg kell változtatni. Nem politikai értelemben kellene egységesíteni a közösséget, hanem gazdaságilag kellene eltüntetni a szakadékokat, és a béreket kiegyenlíteni azért, hogy megszűnjön a kivándorlás.
(MTI)

Címkék

Toroczkai László Mi Hazánk

Galériánk

EP-választás - A Mi Hazánk Mozgalom kampányzárója Szegeden EP-választás - A Mi Hazánk Mozgalom kampányzárója Szegeden
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!