Török offenzíva - LMP: a kormánynak el kell ítélnie az agressziót

Belföld, 2019.10.22

Az LMP azt követeli, hogy a kormány - szövetségeseihez hasonlóan - ítélje el a szíriai török agressziót.

Csárdi Antal frakcióvezető-helyettes kedden sajtótájékoztatón kijelentette: a magyar kormány a támogató politikájával háborús bűnökhöz asszisztál, tettestárs egy népirtásban, ami a II. világháború óta nem fordult elő.

Ezt a magyar nép nevében tenni elfogadhatatlan - mondta, ahogy azt is elfogadhatatlannak, vállalhatatlannak és hazugságnak nevezte, hogy a döntést Magyarország biztonsági érdekével indokolják. Senki nem hiheti, hogy egy háborús helyzet eszkalálódása csökkentené a migrációt, inkább több százezer ember útnak indulását eredményezheti - értékelt.

Csárdi Antal felvetette annak lehetőségét, hogy a magyar kormány és a Fidesz-KDNP azért támogatja az offenzívát, hogy "megjelenjenek azok a menekültek, akikkel már egyre kevésbé tud hatékonyan kampányolni a kormány".

A leghatározottabban tiltakozunk, hogy a magyar nemzet megítélését a kormány így tegye tönkre - hangoztatta.

A képviselő kérdésre értékelte azt, ahogyan Hadházy Ákos független képviselő hétfőn megzavarta Orbán Viktor miniszterelnök felszólalását. Azt mondta: megérti a politikus mély elkeseredettségét a korrupció miatt, ugyanakkor nem valók a parlamentbe azok a trágár kifejezések, amelyeket Hadházy Ákos használt. Mindenkit arra kért, hogy felháborodásának más módon adjon hangot.

Egy másik kérdésre azt is leszögezte: Borkai Zsoltoknak és Lackner Csabáknak sincs helyük a magyar közéletben. Közös érdeknek nevezte, hogy a magyar politika - politikai oldaltól függetlenül - megtisztuljon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!