Török-szíriai földrengés - Újabb segélyszervezet indított gyűjtést

Belföld, 2023.02.08

Újabb magyarországi segélyszervezet, a Baptista Szeretetszolgálat indított gyűjtést a hétfői törökországi földrengés túlélőinek mentéséért, ellátásáért, ezzel a Karitatív Tanács valamennyi tagszervezeténél lehet adományokkal segíteni a földrengés áldozatait.

A Baptista Szeretetszolgálat az MTI-nek szerdán küldött közleményében azt írta, az adományokat a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány címére, a 10918001-55555555-55555555 számlaszámra várják, a közleményben "Törökországi földrengés" feltüntetésével. A szervezet honlapján, a www.baptistasegely.hu/adomanyozas oldalon online adományozásra van lehetőség.

Korábban már adománygyűjtést indított a tragédia áldozatainak a Magyar Református Szeretetszolgálat is. A gyűjtés bevételét átmeneti szállásokra és ellátásra fordítják a mindenüket elvesztett embereknek. Adakozni bankkártyával az adomany.jobbadni.hu oldalon, átutalással a Magyar Református Szeretetszolgálat 10702019-85008898-51100005 számlaszámán lehet, a közleményben az "Adomány-földrengés" feltüntetésével. Továbbá a 1358-as adományvonal felhívásával 500 forinttal támogathatók a bajbajutottak.

A Magyar Vöröskereszt is gyűjt pénzadományokat a Törökországot és Szíriát sújtó földrengés áldozatainak megsegítésére. A szervezet kapcsolatban áll a Török Vörösfélhold és a Szíriai Arab Vörösfélhold szervezetekkel, és az általuk megfogalmazott igények alapján indítják a gyűjtést. Belföldről a 10405004-00026548-00000009 számlaszámra várják az adományokat, a közleményben a "Török-szír földrengés" feltüntetésével.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a földrengések által sújtott szíriai településeken, Aleppóban és az ország északi területein súlyos károkat szenvedett városokban két mozgó orvosi rendelőt állít szolgálatba a kormány 50 millió forintos támogatásával. A szeretetszolgálat adománygyűjtést is indított a károsultaknak: a humanitárius akciót az adomanyozz.hu oldalon indított online átutalással, vagy a 1350-es adományvonalon hívásonként 250 forinttal mindenki támogathatja.

Az Ökumenikus Segélyszervezet is humanitárius akciót indított Szíriában, Aleppo térségében élelmiszerrel, higiéniás csomagokkal, takaróval és szállással támogatja a bajbajutott családokat a magyar segélyszervezet. A segélyszervezet emlékeztetett: az első napokban a túlélők után kutató mentőcsapatok munkája a legfontosabb, a következő hónapokban azonban a mindenüket elvesztett túlélők ellátása jelenti majd a fő feladatot a helyszínen.

A 1353-as adományvonal hívásával 500 forinttal tud bárki segíteni, nagyobb összeget a www.segelyszervezet.hu honlapon lehet felajánlani bankkártyával, míg banki átutalással a 11705008-20464565-ös adományszámlaszámra "földrengés" megjelöléssel várják az adományokat.

Ezzel a Karitatív Tanács valamennyi tagja - a Katolikus Karitász, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az Ökumenikus Segélyszervezet, a Batista Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt is - indított gyűjtést a földrengés áldozatainak megsegítésére.

Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkárának tájékoztatása szerint a kormány a Hungary Helps programon keresztül támogatja a törökországi földrengés túlélői után kutató magyar mentőegységeket.

A Magyar Iszlám Közösség is gyűjtést szervez a földrengés károsultjainak megsegítésére, ők új téli ruhákat várnak a központjukba, valamint pénzadományokat, amelyeket török partnerszervezetüknek, a Sadakatasi Dernegi segélyszervezetnek utalnak át.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!