Tóth Bertalan: hatósági árat minden PB-gázpalackra!

Belföld, 2022.08.16

Törvénymódosítást kezdeményez Tóth Bertalan MSZP-társelnök annak érdekében, hogy minden palackos PB-gáz - csomagolásától függetlenül - hatósági áras legyen.

Az ellenzéki politikus kedden közösségi oldalán azt írta: a jelenleg hatósági áras 11,5 kilogrammos palack helyett, illetve mellett egyre inkább más töltettömegű palackok jelentek meg, amelyekre ugyanakkor nem vonatkozik a hatósági ár, ezért drágábban is lehet megvásárolni ezeket. A pártelnök-frakcióvezető szerint elfogadhatatlan, hogy a csomagolással "trükköznek" a piaci szereplők, és "ezzel növelik a rendkívüli inflációval egyébként is sújtott magyar emberek terheit".

Jelezte: törvénymódosítást kezdeményez azért, hogy minden palackos PB-gáz hatósági áras legyen és elvárja, hogy a Fidesz támogassa javaslatát "és fejezze be az emberek indokolatlan és szükségtelen sarcolását".

Tóth Bertalan szerint ahogyan "a brutális áramáremelésre nincs szükség", hiszen a paksi atomerőmű olcsó áramtermelése lefedi a lakossági szükségleteket, úgy "a brutális gázáremelésre" sincs szükség, amennyiben "Orbán és Szijjártó igazat mondott korábban az orosz gázról".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!