Tóth Péter lesz a Jobbik jelöltje a megye egyik legfontosabb választókerületében

Belföld, 2021.07.05

A Jobbik országos vezetése ma bejelentette, hogy az ellenzéki előválasztáson a párt jelöltje a Csongrád-Csanád megye 2. számú választókerületében Tóth Péter, az önkormányzat városközi kapcsolataiért felelős tanácsadója lesz.

Önkormányzat2014 - Jobbik - Tóth Péter szegedi polgármesterjelölt bemutatkozása
Jakab Péter pártelnök saját facebook oldalán jelentette be, hogy a párt megyei elnöke indul a Szegedet, Mórahalmot és a homokhátsági településeket is magába foglaló választókörzetben. Indoklásában a következőket írta Jakab: „Nemcsak a szakértelme, hanem több éves közéleti munkája, politikai és szakmai tapasztalata is alkalmassá teszi arra, hogy 2022 után ő legyen Csongrád-Csanád megye 2. választókerületének egyéni országgyűlési képviselője, és szolgálja az itt élőket ugyanolyan lendülettel, mint eddig. „ Tóth Péter kérdésünkre megerősítette a hírt. Elmondta, hogy a napokban fokozatosan teszi közzé a programját, és indítja el a kampányát. A politikus már kétszer próbált szerencsét ebben a választókerületben, és ugyan mandátumot nem szerzett, de jól szerepelt 2010-ben és '14-ben is. Jelenleg egy kihívója van, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd által támogatott Mihálik Edvin. Korábban itt indult volna Binszki József is, aki a DK közgyűlési frakcióvezetője, de ő később a másik szegedi körzetre váltott, ahol ellenfele a jelenleg is parlamenti képviselő Szabó Sándor lesz, aki az MSZP politikusa.

Tóth Péter elmondta, hogy a kampány programokról fog szólni, így mentes lesz a személyeskedésektől. Fontos, hogy az a jelölt maradjon talpon a szeptemberi előválasztás után, akinek a legtöbb esélye lesz legyőzni a Fidesz által delegált személyt. Ez ebben a körzetben nagy valószínűséggel a polgármesteri címért 2019-ben a Fidesz támogatásával induló Nemesi Pál lesz. Bár a részletes programra még várni kell, de Tóth Péter annyit elárult, hogy Szeged és a homokhátsági települések érdekeit olyan emberre kell bízni, aki minden külső befolyás nélkül meg tudja védeni az értékeinket és az életünket a Parlamentben. Több évtizednyi lemaradásunk van a szociális ellátó rendszerünk bővítésével és az infláció mértékét meghaladó nyugdíjemeléssel kapcsolatban – mondta a Jobbik jelöltje.
(Webrádió)

Címkék

Tóth Péter Jobbik
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!