Tovább csökkenhet az utasszám a szegedi közösségi közlekedésben

Belföld, 2021.03.11

A szegedi önkormányzat döntése értelmében március 10-én üzemkezdettől rendkívüli egésznapos menetrend lépett életbe, amely egyelőre április 7-ig érvényes.

Szegedi Közlekedési Kft.
A menetrend kialakítása során a döntéshozók szem előtt tartották, hogy a nélkülözhetetlen közszolgáltatások, a patikák, az élelmiszerüzletek és szegedi nagy munkáltatók dolgozói, illetve mindazon szegedi és Szeged környéki munkavállalók, akik munkája nem végezhető otthonról, továbbra is időben el tudjanak jutni a munkahelyükre az előző év tavaszi időszakához hasonlóan, figyelembe véve az éjszakai kijárási korlátozásokat. A rendkívüli egésznapos menetrend érvényességi ideje alatt minden nap egyformán közlekednek a járatok, azaz nincs különbség a munkanap, szabadnap és ünnepnap menetrendje között. Az 1-es villamos csak munkanapokon közlekedik, hétvégén és ünnepnapokon nem szállít utasokat. A 7-es trolibusz egyáltalán nem fog közlekedni az új menetrend ideje alatt.  

Mint azt korábban megírtuk, a Szegedi Közlekedési Kft. tavaly mintegy egymilliárd forintos veszteséget könyvelhetett el a járvány miatti korlátozások miatt. A bérlet- és jegyértékesítésünk 25-30 százalékkal esett vissza, így ez is érzékenyen érintette a céget. Az újabb iskolai korlátozások valószínűleg tovább rontanak a szegedi közösségi közlekedés helyzetén, hiszen az online oktatás miatt most már az általános iskolások is korlátozottan fogják igénybe venni az SZKT és a Volánbusz szolgáltatásait.

Amennyiben valaki vissza akarja váltani a bérletét, arra a korábbi szabályok érvényesek. Ennek értelmében a megvásárolt bérlet, érvényességének kezdete előtt teljes árban, valamint a teljes árú havi bérlet a tárgyhó 15-én pénztárzárásig, 50%-os árban, külön kezelési díj fizetése mellett visszaváltható. A visszaváltás díja: 150 Ft. Az érvényesség kezdetét követően (a havi bérlet kivételével) semmilyen fajtájú bérlet nem váltható vissza.
(Webrádió)

Címkék

SZKT
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!