További 182 településre keresi a közreműködő civil szervezeteket a Felzárkózó programba a máltai szeretetszolgálat

Belföld, 2022.11.15

A Felzárkózó programba újonnan bevonandó 182 településre keresi a megvalósító civil szervezeteket nyílt pályáztatás keretében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Alapítvány - tájékoztatta a szeretetszolgálat kedden az MTI-t.

Az alapítvány az ország 300 legszegényebb településének felzárkóztatására írt ki pályázatot. A program 118 településen már zajlik.

A szeretetszolgálat a falvakban induló segítő programok megvalósítására civil szervezetek, alapítványok, közalapítványok, egyházak jelentkezését várja péntektől.

A pályázati felhívás és a kapcsolódó dokumentumok elérhetőek a a fete.hu/palyazati_felhivas/ oldalon. A pályázat benyújtására november 18-ától december 16. éjfélig van lehetőség.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján kijelölt 300 legszegényebb településen mintegy 300 ezer ember él az átlagosnál lényegesen rosszabb körülmények között, az átlagosnál kétszer magasabb születésszám miatt pedig az érintett falvakban egyre nő a gyerekek és a fiatalok száma - írták.

A szeretetszolgálat emlékeztetett, a kormány Felzárkózó települések hosszú távú programjának megalapozásáról szóló határozatának értelmében célzott programmal szükséges segíteni az ország 300 leghátrányosabb helyzetű települését.

Az érintett falvakban zajló munka módszertanát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közel két évtizede működő Jelenlét programja adja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!