Túrós, meggyes, mákos – két évtized után is a minőségre törekszik a Hatos Rétes

Belföld, 2022.10.12

Tizenhatféle, igazi, minőséget képviselő, hagyományos íz. Több mint két évtized, egy,azóta titkos recept, szív és lélek, na meg persze rengeteg befektetett idő, energia és pénz– talán ez az, ami a Hatos Rétes sikerének titkát képezi. Ürge Nikolett, üzletvezetővel beszélgettünk.

Hatos Rétes
WR. : Mikor jött létre a Hatos rétes?

Ü. N.: A Hatos Rétes 1993-ban jött létre, Rétes Rozi néven. Mi – az édesapám, az öcsém és én – 2004-ben vettük át, az akkor már Hatos Rétes néven futó cukrászda üzemeltetését. Sem a kínálat, sem pedig a személyzet nem változott az első években, úgy, ahogy a rétes receptje sem. Ezutóbbin természetesen azóta sem változtattunk, minden máson viszont igen.

WR.: Volt, aki megszerette volna szerezni tőletek a receptet?

Ü. N.: Persze, számtalanszor, de természetesen ez titkos és az is marad.

WR. : Ez azt jelenti, hogy az alkalmazottak, - akik személye értelemszerűen 2004 óta változott - egy olyan szerződést írnak alá, amikor elkezdenek nálatok dolgozni, amelyben vállalják, hogy a titkos recept összetevőiről és az elkészítési módról, soha, senkinek nem beszélnek, sem amíg ott dolgoznak, sem pedig utána?

Ü. N.: Igen, ez így van.

WR. : Ki, milyen pozíciót tölt be közületek az üzleten belül?

Ü. N.: Apukám volt az üzletvezető, az öcsém és én viszont már iskolás korunkban besegítettünk neki mindenben, amiben csak tudtunk. Majd az öcsémből pincér, belőlem pedig cukrász lett. Ezt követően munkába álltunk, és lassan de biztosan, megtanultunk, minden pozícióban helyt állni. Sőt, a munkavállalóinkról is elmondhatom, hogy ezen elv szerint működnek. Az elmúlt években rengeteg időt, energiát és pénzt fektettünk bele abba, hogy odáig jussunk, ahol most tartunk. Számunkra a legfontosabb a hagyomány és a minőség megőrzése.

WR. : Milyen jelentőséggel bír számotokra a Hatos Rétes?

Ü. N.: Nekünk gyakorlatilag az üzlet üzemeltetése jelent mindent. Célunk életben tartani és megőrizni azt az értéket, amelyet ez a cukrászda a szegediek szemében képvisel.

WR.: Kiket fed le a vendégkör?

Ü. N.: Szerencsére a vendégkör nemcsak szegediekből áll össze, persze köztük van a legtöbb törzsvásárló, de nagyon sok külföldön élő, bizonyos időközönként hazalátogató magyar, és itt tanuló külföldi hallgató jár hozzánk. Nagyon örülök, hogy ilyen sokan szeretnek bennünket. A célközönséget éppen ezért szándékosan soha nem határoztuk meg. A kínálatunk, amely az
évek során több mindennel is bővült, gyakorlatilag minden korosztály számára tartogat valami édes vagy sós finomságot a rétesen kívül, amelyből egyébként 16 féle íz található nálunk.

WR.: Az említett sós és édes finomságok, már a mai trendeknek felelnek meg? Gondolok itt arra, hogy esetleg akad közöttük mindenmentes is?

Ü. N.: Igen, egyre inkább ügyelünk arra, hogy mindenki megtalálja azt, amit el tud fogyasztani biztonsággal és örömmel. Ennek megfelelően tehát vannak mindenmentes sütijeink is, de nagy hangsúlyt fektetünk a kávékra is, amelyeket mandula, kókusz és zabtejjel illetve laktózmentes tejjel is lehet kérni. Ugyanígy vagyunk nyáron a limonádékkal, amelyeket nem mesterséges szirupokból állítsuk össze, hanem saját kézzel készített gyümölcspürékből. A rétesbe került töltelékek pedig mesterséges ízfokozókat és színezéket nem tartalmaznak. A rétesek között általában mindig akad olyan, ami friss – ez egyébként a vevők részéről egyfajta elvárás is. Legyen meleg, roppanós, puha, mi pedig figyelünk arra, hogy ezt az egyébként nem mellékes gasztroélményt biztosítani tudjuk számukra. Nem véletlen, hogy az esetek többségben éppen a vevők előtt szeleteljük fel a sütőből kiadott édességeket.

WR.: A növekvő költségek rátok is hatást gyakorolnak. Fogtok növelni az árakon?

Ü. N.: Az árak mindenhol nőnek, mi egyelőre 650 forintért kínáljuk minden rétesünket, ez a legolcsóbb édességünk. Igyekszünk a körülményekhez úgy alkalmazkodni, hogy az a vevőink számára is a lehető legmegfelelőbb legyen.

WR.: Mi a mottótok?

Ü. N.: A szívvel-lélekkel való munkában hiszünk.

WR.: Tervben van, hogy a városban található üzletek száma egy újabbal bővül?

Ü. N.: Az elsődleges célunk, hogy megtartsuk, és megőrizzük azt, amit képviselünk. De nyilván nem titok, hogy nagyon sok megkeresés ér bennünket, nemcsak itthonról, hanem külföldről is, így az sem titok, hogy lehet, hogy a közeljövőben máshol is találkozhatnak majd velünk a réteskedvelők.
(Webrádió)

Címkék

Hatos Rétes Szeged

Galériánk

Hatos Rétes Hatos Rétes Hatos Rétes
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!