Tűz keletkezett egy raklapüzemben Monorierdőn

Belföld, 2023.03.17

Raklapok gyulladtak ki egy üzemben ezer négyzetméteren pénteken Monorierdőn, a tűz miatt szünetel a vasúti közlekedés Monor és Pilis között, továbbá teljes szélességében lezárták a 4-es főút érintett szakaszát.

Csámpai Attila, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a raklapüzemhez a legmagasabb, ötös riasztási fokozatban érkeztek több településről tűzoltók.

Hozzátette, hogy a tűz az üzem területén több épületre is átterjedt, jelenleg tíz vízsugárral, több oldalról oltják a lángokat.

A tűzesethez a monori, a dabasi, a ceglédi, a nagykátai, a fővárosi és a gödöllői hivatásos, valamint az üllői önkéntes tűzoltókat riasztották. A helyszínre tartanak még az érdi, a szolnoki és a szentendrei hivatásos tűzoltók is - fűzte hozzá a szóvivő.

A katasztrófavédelem legfrissebb tájékoztatása szerint a lángok három csarnokban csaptak fel, az egyik csarnok a tűzben teljesen megsemmisült.

Az Útinform arról számolt be, hogy a 4-es főúton, Monorierdő belterületén a tűzeset miatt teljes lezárás van érvényben, a forgalmat mellékutakra terelik.

A MÁV azt közölte, hogy a raklapüzemben, a vasúti pálya mellett keletkezett tűz oltása miatt Monorierdőnél a katasztrófavédelem lezárta a vasúti pályát, ezért Monor és Pilis között átmentileg nem közlekedhetnek a vonatok, itt pótlóbuszok szállítják az utasokat. Az útlezárás miatt a vonatpótló buszok Monorierdőt nem érintik.

A tűz miatt késések várhatóak a Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon, és járatok kimaradására, továbbá rövidebb útvonalon közlekedő járatokra kell számítani.

A Mávinform Facebook-oldalán később azt írták, hogy a Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza között közlekedő távolsági vonatok kerülőúton, Zugló, Kőbánya-Kispest, Ferihegy és Cegléd érintése nélkül közlekednek. A Volánbusz pedig visszavonásig elfogadja a vasúti jegyeket és bérleteket a Budapest-Cegléd-Szolnok vonal valamennyi érintett települése között.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!