Tűzijáték helyett tűzifára költ a szegedi önkormányzat

Belföld, 2022.07.26

Korábban már jó néhány nagyváros döntött úgy, hogy az idei nehéz gazdasági helyzet, valamint az országot sújtó aszály miatt nem rendezi meg az augusztus 20-i tűzijátékot az államalapítás ünnepén.

Tűzifával segít rászoruló családokon a Magyar Református Szeretetszolgálat
Kedden Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata közleményben tudatta, hogy a súlyosbodó gazdasági válság és a rendkívüli szárazság miatt nem lesz tűzijáték az államalapítás ünnepén a megyeszékhelyen. A szeged.hu a teljes közleményt is közzétette, amelyből kiderül, hogy az tűzijátékra szánt összeget a város a rászorulók támogatására, a tűzifaprogram kiterjesztésére fogja fordítani. Mint a közleményben olvasható a tűzijátékon megspórolt összeg több száz szegedi család támogatására elegendő. Az önkormányzat tehát tűzifával segíti a nehéz helyzetben lévő családokat. A városi ünnepség egyéb programjait a korábbi évek szokásaihoz hasonlóan viszont megtartják.

Egyébként nem csak Szeged szolidáris a lakosaival, hiszen korábban többek között Salgótarján, Siófok, Szentes és Pécs polgármestere is bejelentette, hogy nem tartják meg az augusztus 20-i tűzijátékot.

Salgótarjánban a tűzijátékból megspórolt pénzt a bajbajutott katásokra fordítják, adótanácsadókkal és mérlegképes könyvelőkkel biztosítanak a számukra konzultációt a pénzből, míg Siófok első embere a magyar emberekkel való szolidaritás, valamint a takarékosság jegyében fújta le a tűzijátékot.

Fotó: Illusztráció/MTI
(Webrádió)

Címkék

Tűzijáték Tűzifa Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!