Tűzzsonglőr-show is lesz a Szegedi Karácsonyi Heteken

Belföld, 2022.11.08

Idén november 25-től egészen szentestéig tart a Szegedi Karácsonyi Hetek rendezvénysorozat.

Óriáskerék
A Szegedi Karácsonyi Hetek három helyszínen, a Dóm téren, a Dugonics téren és a Klauzál téren várja az érdeklődőket, igaz a programok jelentős része az óriáskerék tőszomszédságában kerül megrendezésre. Az adventi ünnepségsorozat fő helyszíne tehát a Dóm tér lesz, ahol a kézművesek és a kereskedők számtalan érdekességel és karácsonyi ajándék ötlettel, a vendéglátósok pedig forralt borokkal, a mindig népszerű kürtöskaláccsal és sok más finomsággal várják a látogatókat.  

A Dóm téren korábban megszokott mesés kastély idén nem lesz, helyette kisebb foglalkozót tervez a Szegedi Városkép és Piac Kft; ugyanakkor a legkisebbek nagy örömére a szalmalabirintus ismét helyet kap Szeged egyik legszebb terén. Látványban sem lesz hiány, hiszen a látogatókat péntekenként izgalmas tűzzsonglőr-show várja.  

A metsző hideg sem lesz akadály, hiszen a pavilonokban forró italkülönlegességekkel, valamint ínycsiklandó gasztronómiai specialitásokkal várják az érdeklődőket. Ahogyan az évek óta szokás, a Klauzál téren felállítják Szeged hatalmas karácsonyfáját, a Dugonics téri szökőkútnál pedig Rudi az óriás világító rénszarvas, a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatala előtt pedig a díszes mikulás szán lesz a legnagyobb látványosság. Rudolfon egyébként 9600 energiatakarékos led fényforrás világít. 

A Széchenyi tér, ahogyan tavaly, úgy idén sem fog benépesülni, amelynek több oka is van, de a legfőbb az, hogy a koronavírus-járvány alatt, valamint a nehéz gazdasági helyzet miatt a kézműves portékákat kínáló vállalkozások megtizedelődtek.  

A Dóm előtt elhelyezett hatalmas koszorú és a gyertyagyújtás sem marad el, az elsőt a hagyományoknak megfelelően Dr. Botka László polgármester, valamint Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök gyújtja meg november 27-én vasárnap. Szentestéig minden vasárnap fel fog lobbanni a szeretet lángja négy héten át.  

Amint arról portálunkon többször is beszámoltunk, az óriáskerék is beindult és a tervek szerint január 8-ig működik majd a helyiek és a városba látogatók legnagyobb örömére, hiszen 50 méter magasból csodálható meg Szeged panorámája. A szegedi óriáskerék egyébként rendkívül népszerű a látogatók körében, amely egészen este 21 óráig várja a látogatókat.  

  • Kapcsolódó anyagaink:

Karácsonyi vásár 2019-ben.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!