TV műsor

Új alpolgármester Miskolcon

Belföld, 2021.04.29

Az eddigi egy helyett két alpolgármestere lesz Miskolcnak - derül ki a polgármesteri hivatal csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Mint írták, Veres Pál (Függetlenek SZIVE-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-Mindenki Magyarországa-Velünk a Város) polgármester a közgyűlés jogait gyakorolva alpolgármesterré nevezte ki Szopkó Tibor önkormányzati képviselőt, a Velünk a Város frakciószövetség tagját.

A kinevezésről a polgármester tájékoztatta a frakciókat is a közgyűlést helyettesítő, csütörtökön megtartott online konzultáción.

A közlés szerint Veres Pál indoklásában elmondta: az új alpolgármester kinevezésével szerette volna megvárni azt az időt, amíg rendes közgyűlésen dönthetnek a képviselők, mivel azonban várhatóan jó ideig még nem lesz lehetőség erre, ezért - a város vezetésével konzultálva - maga döntött a kinevezésről.

A város eddig Varga Andrea Klára személyében egyetlen alpolgármesterrel működött, azonban a feladatok feltétlenül szükségessé teszik új alpolgármester kinevezését - fűzte hozzá.

Szopkó Tibor május 3-án tesz esküt, de munkáját már május 1-én megkezdi.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!