Új elektromos autóbuszokat helyezett forgalomba a Volánbusz Zrt. Szegeden

Belföld, 2023.06.29

Nyolc új elektromos autóbuszt helyezett forgalomba a Volánbusz Zrt. Szegeden, a járművek egy töltéssel akár 300 kilométert is képesek megtenni - közölte a közlekedési társaság csütörtökön az MTI-vel.

Elektromos buszok átadása Szeged A közlemény szerint az 1,3 milliárd forintos beruházás keretében kéttengelyes, szóló, alacsony padlómagasságú, városi kivitelű, BYD K9UD típusú járművek érkeztek, amelyek Szeged valamennyi autóbusz-vonalán megfordulnak.

A projekt a Zöld Busz Program közel 70 százalékos vissza nem térítendő támogatásával valósult meg - ismertetik a közleményben.

A fejlesztéssel a 82 darabos helyi járműállomány átlagéletkora 8,6 évről 7,7 évre csökken. Az autóbuszok töltőberendezését a Volánbusz konzorciumi partnere, a Mobiliti Volánbusz Kft. építette ki a Volánbusz szegedi telephelyén.

A közleményben ismertették: a MÁV-Volán-csoport jármű-fiatalítási programjának keretében - az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően - 2018 óta 2327 új és újszerű autóbusz érkezett a Volánbuszhoz, és a társaság további 173 járműre rendelkezik aláírt beszerzési megállapodással.

Hozzátették: a csoport fenntarthatósági célkitűzéseivel összhangban az autóbusz-állomány fiatalítása mellett fokozatosan annak zöldítésére is törekszik új, alternatív meghajtású, lokálisan alacsony vagy zéró károsanyag-kibocsátású járművek beszerzésével.
(MTI)

Címkék

Volánbusz Szeged BYD Elektromos busz Átadás

Galériánk

Elektromos buszok átadása Szeged Elektromos buszok átadása Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!