Új eszközökkel korszerűsítették a kórházi rendelőintézetet Kiskunhalason

Belföld, 2023.03.28

Új eszközökkel korszerűsítették 291 millió forint európai uniós támogatásból a kiskunhalasi kórház rendelőintézetének tizenhét szakterületét - közölte a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház az MTI-vel.

A közlemény szerint a járóbeteg szakellátás eszközfejlesztésére az összeget az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretéből nyerték el.

A fejlesztés során a szemészet, a bőrgyógyászat, a szülészet-nőgyógyászat, a radiológia, a fizioterápia, a gyógytorna, a fül-orr-gégészet, az aneszteziológia, a kardiológia, az urológia, a traumatológia, a pszichiátria, a neurológia, a transzfuziológia, a központi EKG, a patológia-cytológia és a gasztroenterológia szakrendelések eszközellátottságát javították.

Az érintett szakterületeken beszerzett mintegy 213 orvostechnikai eszköz között megtalálhatóak egyebek mellett nagy értékű diagnosztikai ultrahang készülékek, videokolonoszkópos műszerösszeállítás, fül-orr-gégészeti kezelőegység, lézerterápiás és lökéshullámterápiás készülék, fizikoterápiás multifunkciós kezelőegység, vállmozgató készülék, laborcentrifugák, szemészeti ultrahang, automata látótér vizsgáló, non-kontakt tonométer, réslámpa és defibrillátor.

Ezek mellett számos kisebb értékű orvostechnikai eszközt, EKG-készülékeket, vérnyomásmérőket, vizsgálólámpákat és cisztoszkópokat, valamint vizsgáló- és kezelőágyakat, rehabilitációs eszközöket és várótermi padokat is beszereztek - közölték.

A projekt a közlemény szerint közvetlenül a kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg szolgáltatások és szakellátások színvonalának növelését célozta.

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Kiskunhalason, Kiskőrösön, Kecelen és a környező településeken élők egészségügyi szakellátását végzi. Az intézmény közfinanszírozott fekvőbeteg-ellátás kapacitása 535 ágy.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!