Új, ingyenes szolgáltatást indított a Budapesti Közművek kéményseprőipari divíziója

Belföld, 2022.09.26

A szokásos kéményellenőrzés megrendelése esetén új, ingyenes hatásfokméréssel segíti az intézményeket és vállalkozásokat a takarékosabb energiagazdálkodás kialakításában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretében önálló szakmai tevékenységet folytató FŐKÉTÜSZ Kéményseprőipari Divízió - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

A BKM közleménye szerint az új szolgáltatás keretében a kötelező kéményellenőrzések alkalmával a kéményseprők megmérik a gázkészülékek működése közben keletkező füstgáz összetételét. A mérést a FŐKÉTÜSZ Kéményseprőipari Divízió munkatársai korszerű, laboratóriumban bevizsgált és hitelesített füstgázelemző készülékekkel végzik - írták.

Mint olvasható, az eszköz a füstgáz összetételéből és az abban található anyagok mennyiségéből kiszámítja a kazán működési hatásfokát. Ebből az adatból következtetni lehet a gázkészülék beállítottságára, állapotára.

A gázkészülékek üzemeltetői így segítséget kapnak abban, hogy készülékükhöz kell-e szakembert hívniuk, hogy elvégezze a szükséges karbantartást és beállítást a hatékonyabb működés érdekében - írták.

Mint rámutattak, a tisztán tartott és szakember által beállított gázkészülék a tökéletes égési folyamatnak köszönhetően kevesebb gáz felhasználásával állít elő adott mennyiségű hőenergiát. Egy jó állapotú és kitisztított kazán akár 20 százalékos energiahordozó-megtakarítást is eredményezhet az optimálistól eltérő üzemi paraméterek mellett működő készülékhez képest.

A mérést és elemzést a FŐKÉTÜSZ kéményseprői most országszerte ingyenesen elvégzik intézmények és gazdálkodó szervezetek számára, a kötelező éves kéményellenőrzés megrendelése esetén. A hatásfokméréshez mindössze az erre vonatkozó igényt kell jelezni a FŐKÉTÜSZ szakembere felé - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!