Új kardió-edzőteremmel bővítették a szegedi vízitelepet

Belföld, 2020.03.10

Új kardió-edzőteremmel bővítették az NKM Szeged Vízisport Egyesület vízitelepét, a 60 millió forintból megvalósult beruházást kedden adták át.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke úgy fogalmazott, mintaértékű munka folyik a szegedi egyesületnél. A szakmai tevékenység, az eredményesség, a közösségépítés egyaránt igazodási pontot jelenthet valamennyi hazai szakosztály számára.

Az elmúlt években a magyar kajak-kenu meg tudta őrizni pozícióját a világ elitjében, és fontos helyet foglal el a hazai sportéletben. Idén egyetlen mérce van, az olimpia - hangsúlyozta az elnök. Hozzátette: a szövetség mindent el fog követni azért, hogy a felkészülés zökkenőmentes legyen.

Boros Gergely, a szövetség szakmai igazgatója elmondta, a válogatott versenyzők Dél-Afrikában, illetve Spanyolországban vannak melegvízi edzőtáborban. A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben folyamatosan tartják velük a kapcsolatot, és szükség esetén intézkednek.

A pótkvalifikációs versenyekkel kapcsolatban még nem érkezett hivatalos állásfoglalás, a szövetség úgy készül, megrendezik azokat - közölte a szakember.

Petrovics Kálmán klubigazgató kifejtette, az 1959-ben létrehozott vízitelepet az elmúlt időszakban évről-évre fejlesztették. A telep főépületében a szövetség által biztosított 50 millió forintos állami támogatással és 10 millió forint saját forrásból 200 négyzetméteres kardió-edzőtermet, öltözőket, irodákat alakítottak ki. Az épület energetikai korszerűsítése mellett egy gumiborítású futópálya is elkészült. A fejlesztésnek köszönhetően komfortosabb közegben magasabb szakmai színvonalon folyhat majd a munka.

Sík Márton szakmai vezető közölte, az NKM Szeged VE-nek két fő célja van 2020-ra: a magyar bajnoki pontverseny első helyének megőrzése és az olimpiai részvétel. Nyolc versenyzővel készülnek a válogatókra, s eddig semmi olyan probléma nem történt, amit nem tudtak volna megoldani - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!