Új üzemcsarnokot épít a Kollár Pakk Kft. Szegeden

Belföld, 2022.07.07

Uniós támogatással új üzemcsarnokot épít és bővíti termelőkapacitását a csomagolástechnikával foglalkozó Kollár Pakk Kft. szegedi telepehelyén, a Délép Ipari Parkban - tájékoztatta a cég.

A Kollár Pakk Kft. 1995 óta foglalkozik csomagolástechnikával, fő profilja a vákuumcsomagolás. A vállalkozás csomagológépek forgalmazását, szervizelését végzi, illetve a berendezésekhez csomagolóanyagokat is gyárt. Vákuumtasakot, tálcát, fedőfóliát, vákuumfóliát, celofántasakot és -zacskót, valamint bopp és simítózáras tasakot készítenek, a partnerek igényeinek megfelelő nyomtatással.

A közlemény szerint a jövő nyár végére elkészülő, 254 millió forintos beruházás 70 százalékát fedezi uniós támogatás. A szegedi telephelyen egy könnyűszerkezetes csarnok épül, amely hűtését és fűtését egy 16 kilowatt teljesítményű, hőmérséklet-szabályozóval ellátott levegő-víz hőszivattyús rendszer fogja biztosítani.

Üzembe állítanak egy ragasztó-adagológépet, ami automatikus végzi a modern technológiával gyártott, környezetbarát, lebomló kasírozó ragasztó bekeverését és adagolását. Vásárolnak egy fóliaelőkészítő-gépet, ami az egynemű - alacsony energiabefektetéssel, könnyen újrahasznosítható - alapanyag kezelését végzi majd a tasakokat készítő konfekcionáló gépek számára.

A belső logisztikai folyamatok hatékonyabbá tétele érdekében a cég egy gyalogkíséretű targoncával, egy raklapemelővel, és egy négyutas targoncával bővíti eszközparkját.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az 1995-ben alapított, magyar magántulajdonban lévő, 39 alkalmazottat foglalkoztató Kollár Pakk Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele tavaly 393 millió forint volt, ami több mint 6 százalékkal haladta meg a 2020-ast. A cég adózott eredménye 2020-ban csaknem 53 millió, tavaly 30 millió forint volt.
(MTI)

Címkék

Kollár Pakk Kft. Szeged Új üzemcsarnok Délép Ipari Park
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!