Új vezetője lehet a Cserepes Sori Piac Kft-nek

Belföld, 2021.05.10

Egy bizottsági előterjesztés szerint taggyűlés tartása nélküli írásbeli szavazás útján dönt a Cserepes Sori Piac Kft. a négy napirendi pontról.

Cserepes sori piac A legfontosabb ezek közül, hogy új ügyvezető igazgatót választ a több mint 91 százalékos önkormányzati tulajdonrésszel rendelkező cég.

Az írásbeli szavazatok leadására 15 nap áll rendelkezésre, ezért május 25-én dől el véglegesen, miként dönt a cég közgyűlése a napirendi pontokról. Az első ezek közül a Cserepes Sori Piac Kft. 2020. évi gazdasági beszámoló elfogadása, a második a cég és a MAG-Gazdaságfejlesztési Központ Kft. közötti támogatási szerződés megszüntetése, a harmadik az új ügyvezető igazgató kinevezése, a negyedik pedig a társasági szerződés módosítása.

Ami az első pontot illeti, az előterjesztés szerint a cég veszteséges volt tavaly. Mint ismert, hónapokig zárva volt a piac a koronavírus-járvány miatt, az év végén pedig arról döntött a többségi tulajdonos önkormányzat, hogy felszámolja a piacot. Ez a bérlők szerződésének felmondásával, illetve a lejárt szerződések meg nem hosszabbításával meg is történt, azóta pedig már le is bontották az árusok bódéinak jelentős részét.

Ettől a cég még működik, és most új ügyvezető igazgatót választ. Az évekig a céget vezető Rácz Attila tavaly ősszel került a Szegedi Városkép és Piac Kft. élére, így az ő helyét Vőneki Edit vette át. Ő most egészségügyi állapotára való hivatkozással lemondott, így a városi közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottságához benyújtott előterjesztés szerint Kiss Katalint javasolják a poszt betöltésére. Kinevezése határozatlan időre szólna. Mivel a bizottság május 12-én ülésezik, a döntést pedig aznap a polgármester aláírása teszi véglegessé, a vezetőcsere még nem hivatalos. Mivel azonban az önkormányzatnak több mint 91 százalékos többsége van a cégben, a szerdai elfogadás után lényegében biztossá válik, hogy Kiss Katalin váltja az ügyvezetői székben Vőneki Editet.
(Webrádió)

Címkék

Cserepes Sori Piac Kft
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!