Újabb három intézkedést rendelt el Botka László

Belföld, 2020.03.23

A járványügyi vészhelyzetre tekintett ma újabb három intézkedést rendelt el Botka László, Szeged város polgármestere.

Botka László utcafóruma a Havanna lakótelepen
  • Azok az üzletek, cégek és vendéglátóhelyek, amelyek önkormányzati tulajdonú ingatlanban működnek és március végéig bezárják az üzlethelyiségüket, ezt pedig igazolják az IKV Zrt. felé, április 1-től mentesülnek a bérleti díj fizetési kötelezettség alól. A bezárt teraszok után a cégek mentesülnek a közterület-használati díj fizetési kötelezettség alól is. Amennyiben valaki az önkormányzati tulajdonú ingatlanát másnak adta bérbe, akkor mentesül a fizetési kötelezettség alól, ha igazolja, hogy az albérlőjének semmit sem kellett fizetnie a bezárás után.
  • Szeged városa az elkövetkező napokban tovább szűkíti a helyi tömegközlekedést, de oly módon, hogy a nélkülözhetetlen közszolgáltatások, a gyógyszertárak, az élelmiszerüzletek és -gyártók dolgozói továbbra is el tudjanak jutni munkahelyükre. Szeged város önkormányzata tehát szűkíti, de továbbra is fenntartja a közösségi közlekedést a városban!
  • Az önkormányzat azonnal hatállyal bezárja a Cserepes sori piacot is, annak érdekében, hogy a koronavírus járvány terjedését meggátolja.
Szeged város önkormányzata továbbra is arra kér mindenkit, hogy aki teheti, maradjon otthon! Vigyázzunk az idősekre és a gyermekekre!
(Webrádió)

Címkék

Koronavírus Szeged Botka László IKV
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!