Újabb oszlopokat helyeztek el a belvárosban

Belföld, 2023.03.23

Újabb fém, illetve fa oszlopokat helyezett ki az önkormányzat többek között a Tisza Lajos körúton is, hogy ezzel akadályozzák meg többek között a szabálytalanul parkoló autókat.

Oszlopok Kedd délelőtt az önkormányzat megbízásából újabb fém, illetve akácfa oszlopokat rögzítettek le többek között a Tisza Lajos körút 75. szám elé, ahol korábban már meggyűlt a baja a városnak az illegálisan parkoló járművekkel, amelyek akadályozták a lakókat, illetve a járókelőket a mozgásban. A problémára ismét azok a zöld fém oszlopok jelentik a gyógyírt, amelyeket a Petőfi Sándor sugárúton is elhelyeztek. A Tisza Lajos körúton egyébként már korábban is számos helyen voltak kihelyezve oszlopok, hogy megakadályozzák a járdán, illetve a díszburkolaton történő "parkolást". A Petőfi Sándor sugárútra év elején kerültek ki az oszlopok, amelyek ellen egy helyi vállalkozó fel is szólalt, hiszen az akadályok jelentősen akadályozzák az áruszállítást. A fém oszlopok egyébként a Magyar Kerékpárosklub Szeged tetszését sem nyerték el, hiszen a biciklisek arra panaszkodtak, hogy az oszlopok túl közel vannak a bicikliúthoz, amely ilyen formában balesetveszélyes, hiszen nehezen észrevehető. A Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak ezzel kapcsolatban volt is egy akciója, melynek keretében fényvisszaverő tapétával látták el az egyik oszlopot és Yoda mestert festették az aszfaltra, ezzel is felhíva a figyelmet arra, hogy az oszlopok a sötétben nehezen láthatók, azóta egyébként ezen javítottak.  

A Tisza Lajos 75. szám elé kihelyezett oszlopok egyike már másnap csálén állt ki a földből vagy megrongálták vagy véletlenül nekiütközött valaki, a szándékosságot talán kizárnám. Úgy tudjuk az fém, illetve akácfa oszlopok telepítése folyamatos, még továbbiak is várhatóak. A kihelyezésük egyébként indokolt, hiszen valóban problémát jelentenek azok az autósok, akik nem veszik figyelembe a szabályokat.  
(Webrádió)

Galériánk

Oszlopok Oszlopok
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!