Újabb óvoda épületének felújítása kezdődött el Szegeden

Belföld, 2021.08.14

Uniós támogatással, 200 millió forintból újítják fel a szegedi Gyertyámos utcai óvodát, az önkormányzat 2017 óta több mint kétmilliárd forintot fordított ilyen célra, és jelenleg is folyik két másik épület rekonstrukciója - tájékoztatta a polgármesteri hivatal az MTI-t.

Gyertyámos utcai óvóda A közlemény szerint az 1960-as években emelt épület - a tervek szerint fél évig tartó - korszerűsítésének költségeiből 89 millió forintot fedez uniós támogatás, 111 millió forint pedig az önkormányzat saját forrása.

A következő hónapokban elvégzik a kétszintes, lapostetős, téglaépítésű, 587 négyzetméteres alapterületű, mintegy száz férőhelyes, négy csoportszobás épület hő- és vízszigetelését. Kicserélik a nyílászárókat, feltöltik és lezárják a pincét, akadálymentesítik az épületet, a villamosenergia-igény egy részét pedig a tetőre telepített napelemek fogják fedezni. Cserélik a padlóburkolatokat, a helyiségeket kifestik, és új válaszfalakat helyeznek el, felújítják a vizesblokkokat, a tálalókonyhát és az elektromos-hálózatot.

A rekonstrukció kivitelezője a szegedi Alp-Favill '96. Kft.

2017 óta Szegeden uniós támogatással 2,076 milliárd forintból nyolc óvodát újítottak fel, jelenleg is folyik két épület rekonstrukciója, a program pedig a tervek szerint a Gedói óvoda korszerűsítésével folytatódik - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!