Újabb rollermegosztóval kötött együttműködési megállapodást az V. kerület

Belföld, 2022.05.24

Együttműködési megállapodást kötött Budapest V. kerülete - a Bird után - a Lime rollermegosztóval is, azért, hogy a városrészben rendezzék a szolgáltató elektromos eszközeinek használatát - tájékoztatta Belváros-Lipótváros önkormányzata hétfőn az MTI-t.

Lime rollerek A kerület közleménye szerint a Lime-mal hétfőn aláírt megállapodás keretében lakosságbarát intézkedést is megvalósítanak együtt: edukációs programot és közterület-fejlesztést.

Az elméleti és gyakorlati oktatóprogramon előzetes jelentkezés alapján ingyenesen vehetnek majd részt az V. kerületi lakosok. A Lime rollerszolgáltató ezen kívül pénzügyi támogatást is nyújt az önkormányzatnak közutak, közterek és parkok kezeléséhez, fejlesztéséhez és üzemeltetéséhez - írták.

A kerületi szabályozás szerint 18 év alattiak nem használhatják a Lime e-rollerjeit, azokkal tilos a járdán haladni, valamint a sebességük a Behajtani tilos! zónáknál (gyalogos zóna, sétálóutca) fokozatosan csökken, majd az eszköz leáll és az utazás csak az adott zóna elhagyása után válik újra lehetővé.

Az e-rollereket menet közben is leolvasható méretű, három oldalról látható azonosítószámmal látják el, felelősségbiztosítást köt rájuk a szolgáltató, és az eszközöket csak a kijelölt területeken lehet felvenni, letenni - olvasható a közleményben.

Közölték azt is, hogy egyórás türelmi idő áll rendelkezésre a tiltott helyen lerakott eszköz elszállítására, azután e-rollerenként 50 ezer forint kötbér terheli a szolgáltatót.

A kerület előzőleg, május elején a Bird rollermegosztóval kötött együttműködési megállapodást a biztonságos használat és a rendezett városképet biztosító eszköztárolás érdekében.
(MTI)

Címkék

Lime
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!